ضرورت وجود امام در جامعه

برنامه سمت خدا 25 مهر1391

کهکشان ها شبیه تسبیحی دست دوردانه ی امام رضاست(ع)، مثل باران همیشه دستانت رزق و روزی برای مردم داشت، برکت در مدینه بود از بس چهره ات رنگ و بوی گندم داشت، زیر پایت همیشه جاری بود موج در موج دشتی از دریا، به خدا با خداتر از موسی بی عصا می گذشتی از دریا، رزق و روزی شعر دست شماست تا نفس هست زیر دین تواییم تا جهان هست و تا نفس باقیست ما فقط محو کاظمین تواییم، من به لطف نگاهت ای باران سوی مشهد زیاد می آویم، دست بر سینه هر بار از سمت باب الجواد می آیم.

سوال – در مورد ضرورت وجود امام در جامعه توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ – بعضی ها می گویند که چون ما قرآن داریم دیگر نیازی به امام نداریم، این حرف اشتباه است. مثل اینکه بعضی بگویند که چون ما کتاب داریم نیازی به استاد دانشگاه نداریم. هر چراغ قرمزی پلیس لازم دارد، هر کتابی معلم می خواهد. شیعه و سنی دهها حدیث نقل کرده اند که پیامبر فرمود: من دو چیز گرانبها کتاب خدا و عترتم را در میان شما به امانت می گذارم. اگر به هر دو تمسک جویید گمراه نمی شوید.در قرآن داریم که چرا کافر می شوید وقتی آیات بر شما تلاوت می شود و رسول خدا در میان شماست ؟هرگز کتاب خدا و عترت از هم جدا نمی شوند. پس اگر الان قرآن هست حتما باید حضرت مهدی (عج)هم باشد. زیرا قرآن و اهل بیت ازهم جدا نمی شوند. کسانی گمراه هستند که جزو ظالین هستند یعنی یا کتاب را می گیرند یا اهل بیت را می گیرند ولی هر دو را نمی گیرند. در آخرین لحظات عمر پیامبر، ایشان درخواست کاغذ کردند تا مطلبی را بنویسند. اطرافیان به پیامبر جسارت کردند که ایشان دچار هذیان شده اند و کاغذ نیاورند. سید شرف الدین جبل عاملی کتاب های خوبی نوشته است.ایشان از علمای درجه یک لبنان بود. ایشان فرمود: من می دانم که پیامبر می خواست چه چیزی بنویسد. پیامبر فرمود: می خواهم چیزی بنویسم که اگر به آن عمل کنید گمراه نمی شوید. پس معلوم است که پیامبر می خواسته بنویسد قرآن و اهل بیت. هر وقت پیامبر می فرماید که گمراه نشوید یعنی قرآن و اهل بیت. تمام احادیث ما ریشه ی قرآنی دارد. پس کتاب خدا به تنهایی کفایت نمی کند. امام صادق(ع) فرمود که اگر جمله ای از ما نقل شد که ضد قرآن بود آنرا رد کنید. اگر الان امام نباشد مردم می توانند کافر بشوند زیرا این کفر توجیه دارد. روایت داریم: هر کس بمیرد و امام زمان خودش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است. پس در مورد امام اول باید معرفت پیدا کرد و بعد محبت و بعد اطاعت. خدا می فرماید که هر چه پیامبر می گوید شما هم بگویید و پیامبر می فرماید که هر چه اهل بیت می گوید شما هم بگویید. حدیث داریم که کلام امامان کلام پیامبر و کلام پیامبر کلام خداست. اگر سند حدیثی درست بود این حدیث واجب الاطاعه است. برای تشخیص سند حدیث، باید پیش متخصص آن رفت.

سوال – امامان ما چه ویژگی هایی دارند که شایسته اطاعت هستند؟

سوال – علم امامان وصل به علم خداست. علم آنها لدنی است. امامان باید از غیبت خبر داشته باشند. ویژگی دیگر امام عصمت است. امامان معصوم هستند و فکر گناه هم نمی کنند. ما تابحال به بعضی از گناهان فکر نکرده ایم و آنرا انجام نداده ایم مثل اینکه خودمان را از بالای منار پرت کنیم یا لخت به خیابان بیاییم، این معصوم بودن است. امامان در همه ی موارد این طور هستند. امام نباید لغزش داشته باشد.

سوال – آیا سفارشات امام علی (ع) به فرزندش با عصمت منافات دارد ؟

یکی از راههای عصمت سفارش کردن امامان به فرزندان شان است. علم مقدمه ی گناه نکردن است. تابلوی خطر ما را حفظ می کند. امام رضا(ع) به امام جواد(ع) نامه نوشتند که شنیده ام که شما را از یک در مخصوص وارد جمعیت می کنند، شما باید از در عمومی وارد بشوید تا مردم شما را ببینید و شما هم مشکلات مردم را حل کنید. در قرآن داریم که در بین مردم باش. پس سفارشات منافاتی با عصمت ندارد و این یکی از ابزارهای عصمت است.

ویژگی دیگر اینکه خود امامان پیش قدم و الگوی عملی بودند. در جبهه، پیامبر همیشه در خط مقدم بود. امیرالمومنین فرمود که من هر چه به شما دستور داده ام خودم به آن عمل کرده ام. به آیت الله مدنی گفتم که من در تلویزیون صحبت می کنم آیا باید به حرفهای خودم عمل کنم ؟ ایشان فرمودند که حداقل یک هفته به آنها عمل کن. هرکس که حرف بزند ولی به آن عمل نکند دچار قهر شدید خدا می شود.در بحث انفاق، حضرت امیر در هنگام نماز انفاق کردند. امامان باید همه ی علم ها را بدانند تا بتوانند مشکلات مردم را حل کنند. احدی در تاریخ نیست که استاد امامان ما بوده باشد. ابوحنیفه گفته است که من دو سال شاگرد امام صادق (ع) بوده ام. همه ی امامان ما شهید شده اند. فقه ما از اهل بیت گرفته شده است. اهل بیت در قرن اول بوده اند ولی علمای دیگر در قرن های دوم به بعد بوده اند. بعد از پیامبر مسلمانان دو فرقه شدند، عده ای فقه شان را از پیامبر و عده ای فقه شان را از فقهای دیگر گرفتند.

سوال- صفحه 117 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – در این صفحه داریم: فقط ولی شما خدا و رسول خدا و کسی است که در رکوع زکات می دهد. روزی فقیری به مسجد آمد و کمک خواست، هیچ کس به او کمک نکرد وقتی او می خواست از مسجد بیرون برود حضرت علی(ع) اشاره کرد و انگشترش را در حال رکوع به او داد.

سوال – چطور می شود که حضرت علی (ع) در هنگام نماز حواسش به یک فقیر باشد ؟

پاسخ – در هنگام نماز، کمک به خلق خدا کار خدایی است. کمک به مردم، کمک به خداست. در قرآن داریم که چه کسی به خدا قرض می دهد ؟ دراینجا قرض دادن به مردم است. در نماز حواس حضرت امیر لحظه ای به این فقیر پرت شد که این فقیر از خلق خدا بود. پس این کار در راستای کار خدایی بود. سیر کردن فقیر کار خدایی است. امام باقر(ع) در مدینه کشاورزی می کرد. فردی به امام گفت که این چه کاری است که شما می کنید؟ امام فرمود: این کار خدایی است. جهاد زن خوب شوهرداری کردن است. کسب خرجی برای خانواده مثل مجاهد است. پس اگر مرد برای خانم کار کند مثل مجاهد است ولی اگر خانم برای مرد کار کند خود مجاهد است.

من چهره ی تبلیغی خودم را از امام جواد(ع) A دارم. در روز شهادت امامان خوب است که ما هدیه ای به آنها بدهیم ( خواندن زیارت یا دادن صدقه و هدیه کردن ثواب آنها به امامان ) تا آنها هم جواب بهتری به ما بدهند. بعد از زیارت امام جواد(ع) دعایی است: خدایا کمک کن که حق را حق بدانم و باطل را باطل بدانم، در قرآن داریم که اگر تقوا داشته باشید نوری به شما می دهم که حق از باطل را تشخیص بدهید، راه حق را به شما نشان می دهم و از جایی که گمان نمی برید به شما روزی می رسانم.

در مورد روزی دو کانال وجود دارد: یکی محاسبات مالی که خودمان در زندگی انجام می دهیم و کانال دیگر راهی است که خدا از آن راه به ما رزق می رساند. اگر انسان کم فروشی کند یا خمس ندهد یعنی بی دینی کند، کانال تقوا را برای او محاسبه نمی کند. امام خمینی در آخر کلاس های درسش، دعای امام جواد(ع) را می خواند. مهم است که انسان بتواند حق را حق ببیند.

خدایا، بر عذاب قاتلین اهل بیت بیفزا،بر عزت طرفداران اهل بیت بیفزا، بالاترین درجه معرفت و مودت را در دنیا به ما عطا کن، توفیق برخورداری از شفاعت و در جوار بودن آنها در آخرت را به ما عطا کن، امنیت کامل بر کربلا، نجف وعراق حاکم کن تا عاشقان به راحتی به زیارت بروند، در فهم حق و باطل، ما را به خودمان واگذار نکن تا گرفتار محاسبات غلظ نشویم و واقع گرا باشیم.

لینک کوتاه مطلب : https://gharaati.ir/?p=8867

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.