سوره یوسف

برنامه سمت خدا 10 اردیبهشت 1392

سوال- اوج سوره ی یوسف در کدام قسمت است ؟

پاسخ – همه ی سوره ی یوسف در اوج است. فردی نزد حضرت امیر آمد و گفت: وجهُ الله چیست؟ حضرت دستور داد که آتشی روشن کنند، بعد فرمود: صورت این آتش کجاست؟ فرد گفت :همه ی آتش، صورت است .در این سوره فراق و وصال ،چاه و جاه ،تهمت و تبرئه، زندان و آزادی، غرور و تواضع ،قحطی و فراوانی وجود دارد یعنی هم قله و هم دره در این سوره وجود دارد. سوره یوسف پر از فراز و نشیب است.

یکی از اوج های این سوره ،عشقی است که زلیخا به یوسف داشت. او همه ی درها را محکم با دست خودش بست تا کسی نفهمد ولی همه ی دنیا این عشق را فهمیدند. الان ماهواره ها علیه ی ارزش های ما فیلم درست می کنند. آیا یکی از این کشورها حاضر است که فرمول های علمی شان را به ما یاد بدهد؟ آنها حتی فرمول ساخت پپسی کولا را به ما نمی دهند ولی هرزگی را به ما می دهند تا مردم به عیاشی مشغول بشوند. امسال دو میلیون جوان برای اعتکاف که کار مستحبی است ،ثبت نام کرده اند. این بخاطر قداست امام و شهدا است. زلیخا که عاشق یوسف بود ،از طرفی او را تهدید کرد که باید نیاز مرا برطرف کنی.

تقوا از وقا می آید .تقوا یعنی حفاظت. وقتی انسان کفش می پوشد پایش محدودیت پیدا می کند ولی این مصونیت است زیرا آسیبی به پا نمی رسد. دکتر به بیمار ممنوعیت غذایی می دهد ولی این ممنوعیت برای بیمار ارزش دارد. پدر ومادر به فرزندش امر و نهی می کند و جلوی آزادی او را می گیرد ولی این امر و نهی بچه را حفاظت می کند. منع هایی وجود دارد که اسم آنرا تقوا می گذاریم و خلاف میل ماست. نجات بشر در تقواست. اگر ما به برکات تقوا توجه داشته باشیم باتقوا می شویم. در مورد چیزهایی که ما می دانیم برای ما ضرر دارد باتقوا هستیم و حتی گاهی اوقات معصوم هم می شویم یعنی اصلا فکرگناه هم نمی کنیم. مواقعی که گناه می کنیم نمی دانیم که این برای ما بد است زیرا شیرینی لحظه ای را می بینیم ولی عواقب آنرا نمی بینیم.

خدا فرموده که اگر تقوا داشته باشید زندگی دنیایی تان خوب می شود. اگر مردم بدانند که کاسبی، جنس خوب با قیمت مناسب دارد، از او خرید می کنند و وضع او خوب می شود. در قرآن داریم :از زمین و آسمان برایشان برکت می آید. روایت داریم که رزق همه از حلال اندازه گیری شده است. قبل از اینکه ما بدنیا بیاییم رزق ما مشخص شده است. کسی که از لذت حرام استفاده می کند ازدواجش عقب می افتد. گاهی کلاه برداری می کنیم و جنسی را گران می فروشیم و بعد مردم از ما جنس نمی خرند و ضرر می کنیم.

نتیجه ی سود کم، فروش زیاد است. و وقتی فروش زیاد شد، سود هم زیاد می شود. گاهی فرزند برای پدر کاری انجام می دهد و پدر او را دعا می کند و می گوید: خدا پدر تو را بیامرزد ،در واقع به خودش دعا می کند. در قرآن داریم که پیامبر فرمود: من اجری از شما نمی خواهم به جز مودت و دوستی اهل بیت که این دوستی به نفع پیامبر است. آیت الله مدنی از علامه امینی نقل کرده است: کسی که امیرالمومنین را کسب نکرده باشد هیچ چیزی را کسب نکرده است.

فایده ی معنوی تقوا زیاد است .در قرآن داریم :خدا متقین را دوست دارد. در جای دیگر دارد که خدا با متقین است. از نظر فکری ،انسان باتقوا در بن بست قرار نمی گیرد. قرآن می فرماید که اگر تقوا داشته باشید برای شما نور قرار می دهیم. وقتی نور پیدا بشود راه پیدا می شود و بن بست وجود ندارد. خدا یکی است و راضی کردن خدا راحت است ولی تعداد مردم زیاد است و راضی کردن آنها سخت است .اگر ما یک خدا را راضی کنیم بهتر است تا بخواهیم تمام مردم را راضی کنیم.

پس نتیجه ی تقوا برکات و سود مادی است، بن بست ندارد، انسان بصیرت پیدا می کند ،انسان با تقوا خوش عاقبت است و کارهایش قبول می شود. هر چه تقوا بیشتر باشد کارهای شما بیشتر قبول می شود.

قرآن می فرماید که هر کس کارخوب بکند، ده برابر می شود. البته این کار خوب باید همراه با تقوا باشد. در زمان پیامبری فردی دزدی می کرد و بعد آنرا به فقیر می داد و حساب می کرد که با این کار سود می کند زیرا یک گناه کرده و ده ثواب برده است ولی پیامبر فرمود که کار خیر شما باید با تقوا باشد. مثلا یک دزد نمی تواند بگوید که چهار قل بخوانم که بدست پلیس نیفتم. معیار تقوا است. خیلی از افراد کار می کنند ولی جهنمی هستند. در سوره غاشیه داریم :خیلی از مردم کار می کنند و سخت کوشند ولی اهل جهنم هستند. گاهی فردی بدون پروانه ساخت ساختمان می سازد ولی شهرداری آنرا خراب می کند. این فرد کار کرده است ولی بدون اجازه ی شهرداری بوده است. بعضی دستورات خدا برای زیاد شدن تقوا است. خدا می فرماید :واجب شد که روزه بگیرید تا تقوای شما زیاد بشود. در قرآن داریم :عبادت کنید تا تقوا بدست بیاورید.

سوال – چطور می توانیم تقوا را بدست بیاوریم؟

پاسخ – مقداری از تقوا بر اساس ایمان است. در رانندگی دوربین مخفی وجود دارد و رانندگان باید در رانندگی تقوا داشته باشند. دوربین خدا هم در کار است و خانه صاحب دارد. حتی خدا می داند که قصد شما در نگاه کردن چیست؟ حتی خیانت را هم می داند. خدا می فرماید: چرا کم فروشی می کنید؟ شما نمی دانی که روز قیامت باید جواب پس بدهید . پس حساب و کتابی در کار است. لقمان به پسرش گفت که اگر چیزی در دل آسمان ها یا در زیر سنگ ها باشد خدا آنرا حاضر می کند یعنی چیزی درهستی از بین نمی رود.

در روز قیامت نُه گروه شهادت می دهند :زمین، زمان ،فرشته ها، اعضا و جوارح، پیامبران و … . در قرآن داریم که فرشته ها اعمال شما را می نویسند و حتی حرکات لب هم نوشته می شود . روز قیامت لوحی باز می شود و می گویند که بخوان. انسان می گوید: این چه کتابی است که همه ی کارهای ما در آن ثبت شده است .

سوال – صفحه 313 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ- در این صفحه داریم که خدا از موسی پرسید که این چه چیزی است که در دست داری؟ موسی گفت که این عصای من است و با آن چوپانی می کنم. خدا فرمود :عصا را به زمین بینداز ،تا موسی عصا را انداخت به مار تبدیل شد .

در قرآن سه آیه در مورد عصای موسی داریم : یکی اینکه عصا مار کوچک شد و فرار کرد ،یکی دیگر اینکه عصا مار معمولی شد و یکی اینکه این عصا ،اژدها شد. راز آن چیست ؟ در اول عصا به مار کوچک تبدیل شد زیرا موسی خبر نداشت تا مار را دید جا خورد و خدا گفت: نترس .دفعه ی دوم که موسی عصا را انداخت، تبدیل به مار معمولی شد و موسی نترسید .در کاخ فرعون عصا به اژدها تبدیل شد. از این آیات درس مخاطب بندی می گیریم. بچه اول شیر بعد فرنی و بعد گوشت می خورد. ما باید براساس مخاطب، پله پله برویم.

سوال – در مورد تقوای درون خانواده توضیحاتی بفرمایید.

پاسخ- اگر در خانه هر کس در حریم خودش باشد و به کسی ظلم نشود، خانواده خوب می شود. مادر از بچه توقع زیاد نداشته باشد و بچه هم خیلی از پدر ومادرش توقع نداشته باشد. یک فرد محترمی را گرفته بود که دزدی کرده بود. او گفته بود که من بخاطر جهیزیه ی دخترم دزدی کردم زیرا هر شب همسر و دخترم در مورد جهیزیه صحبت می کردند. این بی تقوایی است. نباید توقع عروس از داماد و داماد از عروس زیاد باشد. حضرت موسی به حضرت شعیب گفت که من چیزی ندارم که با دختر شما ازدواج کنم. حضرت شعیب گفت : من نمی خواهم به مشقت بیفتی .بعضی از مادرهای نماز خوان حرف های زشت می زنند و به فرزندشان بدزبانی می کنند. پدرو مادر حق تربیت دارند نه توهین.

برای داشتن تقوا باید عزم داشت. خدا می فرماید که به حضرت آدم گفتیم که گندم نخور ولی او عزم و اراده نداشت. پس تصمیم بگیریم و منتظر جمعیت هم نباشیم. اگر رفیقی باعث گناه ما می شودریا، باید او را ترک کنیم. دولت ما هنوز تصمیم نگرفته است و هنوزعزمی برای اسلامی شدن دانشگاه ها وجود ندارد. آیا دولت نمی تواند به نانواها بگوید که در ماه رمضان ،شب نان بپزند؟ حضرت امیر می فرماید که دین بعضی ها به زبان آنهاست. من به وزیر آموزش و پرورش گفتم که درماه رمضان زنگ ورزش را حذف کنید و بجای آن بازی فکری بگذارید.

در دانشگاه هایی که استاد فراوان است می توانند صبح ها دخترها و عصرها پسرها به دانشگاه بیایند. ما باید کاری را بخواهیم. در تابلویی نوشته شده بود: اگر کاری را بخواهید بکنید راه آنرا پیدا می کنید و اگر کاری را نخواهید بکنید بهانه اش را پیدا می کنید. اگر شغلی شما را به گناه می اندازد آنرا عوض کنید. گاهی ما از برکات تقوا دور می مانیم. شما می توانید برای ترک گناه، نذر کنید. پس با تغییر مکان، شاگرد، شریک، دوست و … به برکات تقوا نزدیک بشوید. کسی که پا درد دارد و با عصا راه می رود اگر گرگی به دنبال او بکند چندین کیلومتر می دود. اگر ما کاری را بخواهیم می توانیم انجام بدهیم اگر تصمیم بگیریم.

کار فرهنگی ما درست کردن سرود ،تندیس و … است. یکی از کارهای فرهنگی این است که به افرادی که شغل های سخت دارند مثل رفتگران ،کمک مالی بکنیم. خوب است که ما در همه ی کارهای مالی با یک اسلام شناس مشورت کنیم که اگر آن کار درست بود یک اسلام شناس را هم به بهشت می بریم و اگر آن کار اشتباه بود، بگوییم که ما با یک اسلام شناس که با قرآن آشنا بود مشورت کردیم. همیشه در راه زندگی مان با یک اسلام شناس مشورت کنیم.

سوال – در مورد روز زن توصیه ای بفرمایید.

پاسخ – روز زن و تکریم ویژه خوب است ولی تکریم نباید منحصر به یک روز باشد . روزی پسری مادر پیرش را طواف می داد، پیامبر را دید و گفت که مادرم نمی تواند راه برود و من دارم او را طواف می دهم، آیا من حق فرزندی را ادا کرده ام ؟پیامبر فرمود: آیا مادرت شوهر دارد؟ پسر گفت :خیر . پیامبر فرمود: او را شوهر بده. پسر گفت: مادر من پیر است .مادر که روی کول پسر بود توی سر پسر زد و گفت که پیامبر بهتر از تو می داند. پس اگر خانم تنهایی است و نیاز به همسر دارد، برای او همسر مناسبی پیدا کنید.

در تهران 14 هزار پیرمرد داریم که افسردگی شان بخاطر این است که کسی نیست که به حرف های آنها گوش بدهد و همدم ندارند. پس اگر مادر پیری دارید برای او همدم پیدا کنید.

لینک کوتاه مطلب : https://gharaati.ir/?p=8935

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

asia3487basia3488basia3489aasia3490adeteksi dini fase bonus trik pecah hot spin megawaysilmu alam kuno pola warning symbol mahjong wins 2dompet kering kerontang mahjong ways 2 siap guyur scatterdikira pesugihan ternyata cuma pola gacor mahjong ways 2login iseng malah dikasih jantung copot mahjong ways 2naga baru bangun tidur mahjong wins 3 bagi multipliersaldo menipis jangan nangis mahjong wins 3 jurus putaran gratiss alert mahjong ways sinyal kaskadees analisis kilat pola rotasi mahjong waysss analisis mendalam probabilitas mesin pgsoftts groove motion mahjonggs cascade warning mahjong wayss deteksi cepat pergerakan spin mahjongs di tengah bisingnya dunia online strategis dinamika mahjong ways 2 menjadimahjong wins 3 mencapai puncak epik saat scatter hitam menjaga arus perkalian tetap deras dan terarahmahjong wins 3 berubah menjadi arena jepe perkalian liar ketika scatter hitam memegang kunci utamascatter wild mengubah alur permainan menjadi arena kejar kejaran perkalian gila di mahjong ways 2momentum kemenangan mahjong ways 2 meledak saat scatter wild memimpin perburuan penggandapetualangan mahjong wins 3 semakin intens saat scatter hitam mengikat pecahan menjadi lebih konsistenscatter hitam menjadi penyegel cuan besar yang membawa mahjong wins 3 ke puncak cuanjalur profit di mahjong ways 2 terbuka lebar saat scatter wild mengaktifkan mode perkalian gilaperkalian meledak drastis di mahjong ways 2 berkat dominasi scatter wild yang mengatur arah permainanmomentum kemenangan mahjong wins 3 meledak ketika scatter hitam mengikat derasnya perkalian besarpetualangan mahjong wins 3 memuncak saat scatter hitam mengunci aliran perkalian tanpa hentipanduan scatter hitam awsbetpola anti rungkat wild konekasia3483asia3484asia3485asia3486s menggeser meditas mahjong ways alur analitiks mengurai alur putaran mahjong wayss menjelajahi keseruan digital ala pemulas meramu denting scatter mahjong wayss pendeteksi pola gacor mw2 hitungan detiks pola zen mahjong ways 2 berubahs radar scatter mahjong ways 2 strategis rahasia keseruan digital terungkaps rahasia pola gacor mahjong ways 2anatomi pola taktik kemenangan rtp tinggi habaneroalgoritma rahasia matematis kunci menang permanen mahjong 2asia3479asia3480asia3481asia3482sinyal alarm mahjong ways zona pembayaran premiumpengawas keamanan jackpot wild west gold abc1131 surveillance sicboasisten rumah tangga pola tumble starlight princess abc1131 exitpgsoft mahjong2 profit pemulaevaluasi strategi mahjong awsbetabc1131 mpo slotslot qris danaABC1131mpoxo link slot mahjongmpo slotslot depo 5kslot deposit 1000slot thailandasiaklubmacauklubpondok88garuda76asiawin189AWSBETcincinbetsitus cincinbet1parisklubheylink macauklubheylink asiaklubheylink hksbetheylink kapten76heylink mpoxoheylink garuda76heylink pondok88viral asiaklubviral macauklubviral garuda76viral pondok88mpoxlASLI777Asli777MpogalaxyMPOGALAXYpsychopsyslot gacor hari inislot gacor qrisabc1131Link Platfrom Situs Slot Online Gacor Gampang MenangAt-Taujih; Jurnal Bimbingan Konseling IslamMPO SLOTrtp mpoxoabc1131 slot viralabc1131 - sopadecabc1131 slot777 lundbergdesign.com