امام حسین (علیه السلام) فسلفه عزاداری

موضوع بحث: امام حسین(علیه السلام) فسلفه عزاداری، محرم 65
تاریخ پخش: 13/6/65

بسم اللّه الّرحمن الّرحیم

چون در آستانه‌ی محرم هستیم، بحث این هفته درباره‌ی دلیل عزاداری است. مساجد و تکایا سیاه پوش است. چرا عزاداری می‌کنیم؟ البته بزرگان می‌دانند، منتها یک مقداری برای بچه مدرسه‌ای‌ها و برادران و خواهران دانشجو و بعضی دیگر که در حاشیه‌ی عزاداری هستند، در مورد فلسفه‌ی عزاداری می‌خواهم صحبت کنم.
اما اصل عزاداری:
این حرف‌هایی که می‌خواهم بزنم، عصاره‌ی یک کتابی است که بررسی شده و نظرات علمای درجه یک شیعه، کسانی که از دنیا رفته‌اند یا الآن هستند، در آن گردآمده است. این کلمات کوچکی در مورد عزاداری است. حق این مطالب این است که روی یک تابلو بسیار زیبا نوشته شود و در تمام تکایا و مساجد کاشی کاری شود.
1- فلسفه عزاداری محرم
درباره فلسفه و دلیل عزاداری، از امام امت نقل کنیم. عزاداری یعنی قانون پیروزی خون بر شمشیر را زنده نگه دارید. خون بر شمشیر پیروز است. از وقتی که ما بر این نکته توجه کردیم گفتیم: «توپ، تانک، مسلسل دیگر اثر ندارد. » این روح قیام کربلا است. عزاداری یعنی محاصره نظامی و اقتصادی بی اثر است. در کربلا محاصره‌ی نظامی بودند، سی هزار نفر، هفتاد و دو نفر را محاصره کردند. آب را حتی بر روی علی اصغر بستند(محاصره اقتصادی). در کربلا هم محاصره‌ی نظامی بود و هم محاصره‌ی اقتصادی. عزاداری کنید یعنی، محاصره‌ی اقتصادی و نظامی نباید یاران حسین و حسین گونه‌ها را از پا در بیاورد. روزهایی که در ایران بمباران می‌شود، آن‌هایی فرارمی کنند که کمتر سرو کارشان با مسجد و دعا و حسینیه بوده است. آن‌هایی که اهل دعا و نماز و مسجد بودند، می‌ماندند. عزاداری یعنی ترساندن ستمگر و فهماندن این که مظلوم کشی کار ساده‌ای نیست. اگر مردم در خیابان نمی‌ریختند و یا حسین یا حسین نمی‌گفتند، چه بسا شاه هم امام را می‌کشت. وقتی یک مظلوم هزار و سیصد و چند سال پیش کشته شده، هنوز مردم در خیابان می‌ریزند و سلام بر او می‌گویند، این یعنی دنیا مواظب باش.
عزاداری کنید، یعنی برای مکتب هیاهو کنید و رهبر کبیر انقلاب فرمود: «هر مکتبی هیاهو می‌خواهد که باید پای آن مکتب سینه زد و ما که پای مکتب حسین سینه می‌زنیم، یعنی حسین جان ما ایستاده‌ایم. »
بعضی‌ها همین که دیپلم گرفتند، پیراهن سیاه نمی‌پوشند. فوق دیپلم گرفتند عارشان می‌شود سینه بزنند. آیت اللهی چیست؟ درس چیست؟ استاد امام شیخ عبدالکریم حائری روز عاشورا که می‌شد پا برهنه می‌شد و سینه می‌زد. ما باید افتخار کنیم، قرآن می‌گوید: «فَادْخُلی‏ فی‏ عِبادی»(فجر/29) من نمی‌دانم شما چقدر با صاحب کتاب جواهر آشنا هستید. یک جمله می‌گویم، صاحب جواهر یکی از فقهای بزرگواری است که تمام فقهای ما بدون استثنا از کتاب‌های علمی او استفاده می‌کنند. ایشان زمانی دیده بود که یک مداح چند بیت شعر خوب و باارزش گفته است، آن مداح را پیدا کرده بود و به او گفته بود: «بیابا هم قرار داد ببندیم، من ثواب کتاب جواهرم را به تو می‌دهم و تو هم ثواب چند تا شعر خودت را به من ببخش»
در عزای حسین باید دیوانه شد. حسین، حسین گفتن کار بزرگان است، از حسین جدا نشوید. سید بحرالعلوم کسی است که گاهی اوقات خدمت حضرت مهدی(عج) می‌رسد، می‌گوید: «من در یک عزاداری شخص امام زمان را دیدم که پابرهنه حسین، حسین می‌کرد. »
در عزای امام حسین عاشقانه شرکت کنید. عزاداری یعنی قرار گرفتن در مسیر تبلیغ. اصلاً لانه‌ی اسلام روضه خوانی است. الآن ده‌ها هزار طلبه درسطح ایران به اسم یا حسین می‌روند و تبلیغ می‌کنند. یعنی لوله‌ای که قال الصادق و قال الباقر و اسلام و حدیث از آن صادر می‌شود، لوله‌ی عزاداری برای امام حسین(ع) است. عزاداری کانال تبلیغ است. رضا شاه لعنتی وقتی می‌خواست جلوی اسلام را بگیرد، جلوی روضه خوانی را گرفت.
عزاداری یعنی تعظیم شعائر«وَ مَنْ یُعَظِّمْ شَعائِرَ اللَّهِ»(حج/32) عزاداری یعنی تشویق آزادی. حسین(ع) سر داد که تن به ذلت ندهد. عزاداری یعنی یک خط شهادت تا آن که ظالم را رسوا کند. نگویید: «آقا! چرا پابرهنه شویم؟ همین پابرهنگی‌ها خیلی کارها می‌کند. زینب کبری در شام در خرابه نشست، اما این خرابه بود که ساختمان‌های یزید را خراب کرد. اگر بخواهیم روی سفید بنی امیه سیاه شود، باید موی سیاه زینب سفید شود. تا روی خاک ننشینیم، کاخ را به لرزه در نمی‌آوریم. بله ما افتخار می‌کنیم که پابرهنه هستیم. گِل به پیشانی می‌مالیم و افتخار می‌کنیم با این گِل مالیدن به پیشانی گُل را از سرطاغوت‌ها بر می‌داریم. عزاداری حرکتی بی تبصره و بی بخش نامه است. عزاداری موجی بی خرج است، یعنی نه بودجه‌ای از دولت‌ها می‌گیرد و نه آیین نامه می‌خواهد.
شما حساب کنید که در کنفرانس غیر متعهدها صد نفر را می‌خواهند در زیمبابوه جمع کنند، چقدر دنگ و فنگ دارد تا صد نفر جمع شوند؟ همه فدای حسین شویم که یک پرچم سیاه می‌زنیم، صدها نفر بدون آیین نامه و بخش نامه، خودشان جمع می‌شوند. عزاداری خیلی مهم است. عزاداری یعنی عالی‌ترین نوع تنفر از ظلم. چه کنیم که به دنیا بگوییم ما با ظلم بد هستیم؟ عزاداری مظهر تنفر از ظلم است. عزاداری یعنی انفجار قساوت‌های درونی. آدم سنگ دل می‌شود. در عزای حسین می‌رود، مظلومیت شهدای کربلا را می‌شنود، گریه می‌کند و با گریه‌ی خود مثل اسید سنگ دلی و قساوت را ازبین می‌برد. عزاداری یعنی قساوت زدایی. عزادری یعنی مبارزه با سنگ دلی. عزاداری بهترین زمینه وحدت و همدلی برای تمام اقشار است. عزاداری بهترین زمینه‌ی وحدت است. حسینه را کوچک نگیرید، عزاداری خیلی مهم است. عزاداری یعنی هماهنگی با تمام هستی. چون روایاتی داریم که زمین و آسمان و هستی برای حسین گریه کردند و زمانی که ما گریه می‌کنیم، با فرشته‌ها هماهنگ می‌شویم. عزاداری یعنی هماهنگی با رسول خدا. عزاداری یعنی هماهنگی با فاطمه زهرا، هماهنگی با امیرالمؤمنین و امام حسن مجتبی. عزاداری یعنی هماهنگی با امام کاظم(علیهم السلام) چون امام کاظم از اول محرم دیگر نمی‌خندید.
2- امامان و امام حسین
در جایی روایتی دیدم که مرثیه خوان مرثیه می‌خواند و امام صادق بلند نعره می‌کشید و گریه می‌کرد که صدای گریه‌ی امام صادق را در کوچه مردم می‌شنیدند و شما که گریه کنید، این پیوند با امام صادق است. عزاداری یعنی پیوند با حضرت مهدی(عج). اگر بدانیم عزاداری چیست، ساده نمی‌گیریم. یک خورده از این طبل‌ها و. . . کم کنیم و به روح عزاداری بپردازیم. عزاداری یعنی محکم کردن رابطه‌ی قلبی و عاطفی با اهل بیت(ع). عزاداری یعنی هماهنگی با اولیای خدا و فرشتگان. حدیث داریم که رسول خدا، فاطمه زهرا و علی همه برای حسین گریه کردند.
عزاداری رمز موفقیت است، چه بسا آدم‌هایی بودند، که در عزای حسین، یا حسین گفته‌اند و بعد هم کم کم کارهایشان حسینی شده است و از حسین به خدا رسیده‌اند. از کربلا به مکه رسیده‌اند. کسی که حسینی شد به کربلا می‌رود. و بالاخره حسین، خیلی‌ها را عوض می‌کند. افرادی هستند موقع دیگر حال ندارند لباس بپوشند، زنانی هستند بد حجاب، اما به عظمت حسین، ایام محرم حجاب بهتری دارند. زمان شاه عرق فروش‌ها، ایام محرم عرق نمی‌فروختند. سینماهایی که فیلم بد می‌گذاشتند، محرم دیگر فیلم بد نداشتند. یعنی یاد حسین، مقام حسین، شور و عظمت امام حسین، خیلی‌ها را عوض می‌کرد. شور عزاداری بود که حتی شاه طاغوتی را هم وادار می‌کرد که کراوات سیاه بزند و در جلسه امام حسین ولو به نفاق و حقه شرکت کند. عزاداری حسین خیلی مهم است. خدایا! ما را به فکر و روح حسین بیش‌تر آشنا کن.
– اما جلسات عزاداری باید چگونه باشد؟
3- فرهنگ عاشورا متحول می‌کند
اگر ماجرای کربلا نبود، صدای اذان به گوش کسی نمی‌رسید. کربلا جغرافی نیست، تاریخ است. کربلا اسم زمین است. اما تا می‌گویند: «کربلا» آدم یاد زمین نمی‌افتد و حادثه یادش می‌آید. کربلا زمین است اما آسمان‌ها در مقابل آن کرنش می‌کنند. شاعر می‌گوید: کربلا زمین است، اما زمینی که حتی آسمان‌های هفت گانه پهلوی این زمین کرنش می‌کنند. ما باید یاد کربلا را زنده نگه داریم. خود خدا در قرآن روضه خوانده و تاریخ انبیای پیشین را نقل کرده است. «وَ اذْکُر»، «وَ اذْکُر»، «وَ اذْکُر» یاد بیاور فلان تاریخ را، یاد بیاور فلان تاریخ را، زنده نگه داشتن تاریخ ایثارگران، روضه است.
مگر حج غیر از این است؟ به حاجی‌ها که می‌گویند به مکه برو، برای چه چیز است؟ برای این که حاجی برود و ببیند ابراهیم چه کار کرد؟ چطور حاضر شد از اسماعیل بگذرد. برود و ببیند چطور هاجر بین کوه صفا و مروه هفت مرتبه دوید. آنجا آزمایشگاه است. این که می‌گویند شهید زنده است، معانی درستی دارد. شهید از دنیا رفته، ولی از دنیا رفته‌ای است که وقتی هزارها مرده دورش جمع می‌شوند، زنده می‌شوند.
به متوکل عباسی می‌گویند: «مسجد ساختنت برای چیست؟ قبر امام حسین خراب کردنت، برای چیست؟ گفت: در مسجدمردم سبحان الله می‌گویند و چرت می‌زنند. کاری با سیاست ما ندارند. مردم زیارت امام حسین که می‌روند، تکان می‌خورند و انقلابی می‌شوند. بنابراین آنچه برای حکومت ما خطر دارد، توجه به حسین است.
نتیجه‌ی یک عمر روضه چه شد؟ این شد که بچه‌هایی که در روضه تربیت شدند و یا مادرانی که در روضه تربیت شدند، همه چیزشان را می‌دهند. پدری آمد پهلوی من و گفت: دو تا جوان دادم، شهید شده‌اند، یکی از آن‌ها اسمش «علی اکبر» بود، رفتم دیدم فرقش شکافته شده بود، پسر دیگرم نامش «علی اصغر» بود، رفتم دیدم گلویش شکسته شده است. گفتم: یا علی اکبر! علی اکبرم فدای تو، یا علی اصغر! علی اصغرم فدای تو. روضه این کارها را می‌کند.
تربیت شدگان روضه بودند که در برابر ابرقدرت‌ها ایستادند. آن‌هایی که کنار خیابان می‌ایستند و نگاه می‌کنند، این‌ها را ببنید، مؤسس حوزه‌ی علمیه‌ی قم حاج شیخ علی حائری را یادتان نرود.
4- کربلا از جهاتی نمونه و الگوست
کربلا یک جنگ نمونه است، چون از هر جهت نمونه بود:
1 – هدف 2- ترکیب 3- سرباز 4 – فرمانده 5- جامعیت
هدف چه بود؟ امام حسین فرمود: من فقط هدفم این است که دین جدم زنده شود. مسئله برای رسیدن به حکومت و ریاست نبود و اگر هم امامان ما حکومت را می‌خواهند برای زنده شدن حق است، نه برا‌ی پست و مقام.
افراد چه ترکیبی هستند؟ کوچک، بزرگ، بچه، زن و مرد. خود امام حسین می‌خواست در کربلا بماند. امام حسین برای این که در کربلا زنده بماند، تمام کارهایی را که لازم بود را انجام داد. الآن اگر بخواهند یک چیزی بماند، فتوکپی می‌کنند، عکس برداری می‌کنند، شاهد می‌آورند، ضبط می‌کنند. امام حسین وقتی کربلا رفت همه‌ی کارها را انجام داد. اول رفت در مکه، مدت زیادی در مکه ماند. همه‌ی حاجی‌ها که مکه جمع شدند، بعد حرکت کرد، که به مردم بگوید: آهای مردم! شما به مکه آمده‌اید، نمی‌دانید رهبرتان یزید است؟ نمی‌دانید یزید چگونه است؟ من حسین هستم. به کربلا می‌روم، شماها به مردم منطقه بگویید که یزید چه کرده است؟ امام حسین از مکه حرکت کرد تا مردمی که از همه‌ی دنیا جمع می‌شوند، از مسائل با خبر شوند. امام حسین(ع) روز عرفه حرکت کرد. یعنی روزی که همه جمع هستند. امام حسین وقتی می‌خواست حرکت کند، سوار شد تا همه او را ببینند. اگر پیاده می‌رفت او را نمی‌دیدند. از وسط جمعیت هم رفت، تا همه بفهمند.
دو تا خبرنگار با خودش می‌برد، یک خبرنگار زن به نام حضرت زینب و یک خبرنگار مرد، به نام امام سجاد(ع). بچه‌ها با گوش‌هایشان صداها را ضبط کردند، با چشم هایشان فیلم برداری کردند. تا می‌گفتند: «آقازاده شما بودی؟ » انگار دگمه‌اش را می‌زدند.
امام حسین برای این که این سند بماند، مهر کوچک خودش را با خود برد و آن مهر کوچک علی اصغر بود. نامه‌ی بزرگ تا یک مهر کوچک پایین آن نباشد، فایده ندارد. علی اصغر مهر کربلا بود. علی اصغر کوچک به کربلا ارزش داد. ‌ای کاش تکیه‌ها و مداح‌ها و مساجد ما اسم این هفتاد و دو تن را بر روی کاشی کاری‌ها می‌نوشتند. عزاداری خیلی مهم است. اما یک مقدار از این عزاداری‌ها کم استفاده می‌شود. ‌ای کاش آن هیئتی که برای عاشورا اینچنین جمعیت جمع می‌کند، گاه و بی گاه، جوانان هیئتی را جمع کند، یک مینی بوس و اتوبوس بگیرند و همه به سوی نماز جمعه بروند.
عزاداری را باید به دست جوان‌ها بدهیم. انقلاب ایران صدقه سر حسین(ع) است. 15 خرداد فردای عاشورا بود و رهبرکبیر انقلاب از اربعین‌ها و عاشوراها و تاسوعاها استفاده کرد. عزاداری یعنی سالی چند راهپیمایی بدون تشکیلات. عزاداری یعنی پرجمعیت ترین راهپیمایی. عزاداری یعنی میتینگ بی خرج، بی تشکیلات، سالم و بدون هیچ دغدغه.
ولی به مداح‌ها باید بگویم، شعرهایی که می‌خوانید، نیازی نیست که چیزهایی بخوانید که گریه در بیاورد. در شعرها اخیراً مطالبی هست که درست نیست و باید مواظب باشید. ارشاد و تبلیغات ما به کسی که شعرهایش پرمحتواتر است، جایزه بدهد، بی تفاوت نباشیم. رؤسای هیئت باید برای نماز عید و نماز جمعه بسیجی بکنند.
عزاداری جنبه‌ی رقابت نداشته باشد. یک کسی یک حیوانی را کشت، آب گوشت پخت و یک ظرف هم آورد خانه‌ی رئیس قبیله و به او گفت: فلان رئیس قبیله آب گوشت پخته است و یک ظرف غذا هم برای شما فرستاده است. به این رئیس قبیله برخورد. گفت: من یک رئیس، آن هم یک رئیس، من را پست شمرده؟ لگد زد به آب گوشت و آنرا ریخت. به زیردست هایش گفت: شما هم یک حیوان بکشید و یک آب گوشت بپزید. این‌ها یک چیزهای خرافی است. حدیث داریم که پیغمبر(ص) ما وقتی مهمان داشت، ته مانده مهمان‌ها را در ظرف می‌ریخت و به خانه می‌برد و با خانواده‌اش می‌خورد.
علی بن ابیطالب آمد و پهلوی پیغمبر نشست، پیغمبر دید حضرت علی عرق کرده است، دست مبارکش را به صورت علی کشید و عرق را پاک کرد و بعد به صورت خودش کشید. یعنی پیغمبر اسلام از عرق بدن علی تبرک می‌جوید وامیرالمؤمنین هم همچین کاری نسبت به پیغمبر کرد. عزاداری سنتی، همان اشک‌ها، همان مرثیه‌ها را داشته باشیم. منتها سنتی معنایش این نیست که همان آقایی که تا چند سال پیش، زمان شاه، آهنگ‌های رقاصه‌ها را می‌زد، با همان آهنگ در عزاداری بیاید و روضه خوانی کند. واقعاً بعضی هیئت‌ها جوری می‌زنند که آدم نمی‌داند برقصد یا گریه کند. اصلاً غافل شده‌اند. آخر این کسی که می‌خواهد بخواند و مردم گریه کنند، باید به او ایمان داشته باشیم. این آقایی که تا دیروز اهل عرق و ورق و تریاک بوده، حالا آمده و می‌خواهد من را با امام حسین آشنا کند. یکی نیست به او بگوید: «برو پای منقلت» آدم‌هایی خوش سابقه باید باشند. رقابت نباید باشد. دیگی که با رقابت پخته شود، به خاطر امام حسین نیست.
خط‌های سنتی غلط را بشکنید. امام فرمود که عزاداری سنتی باشد، اما معنایش این نیست که اگر پدران ما رفتند علامت صد هزار تومانی خریدند، ما هم یک علامت یک میلیون تومانی بخریم. اگر پدران ما کبوتر روی علامت گذاشتند علامت ما هم حتماً کبوتر داشته باشد. بابا کبوتر سازی و مجسمه سازی حرام است.
تبلیغات، تبلیغات خوبی باشد. روحانیون هم باید برنامه ریزی داشته باشند. ریش سفیدها ازروحانیون بخواهند که با مردم خودمانی باشند و در سخنرانی‌شان تنوع داشته باشند.
هفته‌ی دیگر در مورد اصحاب امام حسین صحبت می‌کنم.
«السلام علیک یا اباعبدالله»

«والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته»

لینک کوتاه مطلب : https://gharaati.ir/?p=1692

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

teknik spin berkala mahjong ways pemain tasikmalaya menanglangkah efektif menang mahjong ways 2 pola dan ritmecuan mahjong ways 2 pola konsisten dan timing sahurliburan cuannya rise of samurai iii bonus setiap spinkemenangan maksimal di game mahjong winsdari hiburan jadi mesin pencetak cuan mahjong waysmain mahjong wins 3 siap siap dompet makin beratjackpot menggoda tanpa pola gates of olympuskemenangan manis di setiap putaran sweet bonanzartp wild west gold fantastisakun game eksklusif bonus melimpahpola dan strategi main gates of olympus2mahjong ways 2 bukan kaleng kalengmahjong wins 3 siap guncang dompetmugelombang jackpot release the kraken2petir jackpot menyambar starlight princesssensasi epik mahjong ways 2skylinewin jackpot setinggi langit lucky nekosonicjack mahjong wins 3jackpot membara setiap spin gates of olympuspemain abc1131 menang besar wild west coasterstarlight princess abc1131 maxwin rp175 juta x22005 teknik menang lucky neko abc1131 rtp maksimalgates of olympus abc1131 menang rp190 juta x2150mahjong ways abc1131 6 teknik strategis jackpotmaxwin lucky neko abc1131 rp120 juta perkalian x20007 cara jitu kemenangan mahjong ways abc1131pola gates of olympus abc1131 spin modal kecilramalan zodiak libra dan aries maxwin sweet bonanzarahasia mahjong ways 2 bantu pemain jadi sultanhttp://wwwglobalyde.waja8013.odns.fr0840 prediksi mixparlay 12 tim menang 950 juta modal 400k0841 scatter hitam mahjong ways 2 ramadan jackpot tanpa henti0842 modal receh poker online menang 285 juta auto profit0843 pemain mahjong ways 2 gandakan saldo 300 juta sehari0844 4 scatter lucky neko pgsoft menang 100 juta tanpa buy0845 treasures of aztec hujan maxwin bocoran pola elitejackpot kilat bersama mahjong ways 2game ramah mudah jackpot mahjong wins 3situs hoki baru mpoxojackpot besar gates of olympus dengan satu spingame mahjong ways 3game mahjong gacormain game onlinegame pembawa keberuntungangame gacor sweet bonanzapola gacor gates of olympus x500game starlight princessfitur scatter emas di mahjong ways 2game mahjong wayscheat khusus game princess robopragmagame lucky nekohebitop penyedia situs game mahjong paling gacor terpercaya di indonesiamaxwin gates of gatot kaca dengan modal recehbocoran 5 game gacor online dari pragmatic playmaxwin mudah game zeuskemenangan instan mahjong winscoba sekali langsung ketagihan jackpotslot terbaik hari ini jackpot besarpeluang jackpot besar mahjong ways 2menang main mahjong wins 3 tanpa pengalamangame terbaik khusus pemain baru jplink gacor pg softlink gacor pragmatic play hari inisitus game penghasil uang banyak dan gampang saat inilink game jackpot gacorjadwal jam gacor terbaru starlight princess9 pola turun scatter mahjong waysmahjong ways 3mahjong ways 2 jackpottrik jitu untuk mendapatkan scatter emas dan hijau di mahjong winsgame online gacorhindari rungkad ultra poker dice abc1131 strategigates of olympus 1000 abc1131 menang modal kecilmega wheel abc1131 kejutan jackpot pola putaran unikpetani jawa tengah menang 129 juta di poker abc1131mix parlay sensasional abc1131 menang 214 jutamahjong ways abc1131 rahasia kemenangan profesionalgame koi gatemengungkap rahasia maxwin di mahjong wins 3 tips lengkap untuk mendapatkan scatter naga hitamgame naga mahjongmetode jitu kalahkan agen game mahjong dengan robopragma prediksi pola maxwingame modal recehmega spin satu putaran mahjong winsputaran liar situs mpoxokeberuntungan membara mahjong wins 3harta karun kejutan mahjong ways 2jackpot meledak setiap detik di starlight princess 1000xmega spin cuan beruntungame gachor dengan rezeki menggelegarjackpot menggoda dan penuh warna mahjong wins 3best game pragmatic bikin kaya mendadakbonus hadiah tanpa henti mahjong ways 2putaran sakti lucky neko yang mengguncangrezeki berputar di mahjong wins 3 siap guyur dompetmurahasia besar pg soft berikan wdbadai jackpot 500x gates of olympuspeluang emas mahjong ways dengan bonus gila gilaanmember baru abc1131 profit maksimal dengan rtp livepola scatter x5000 tiger fortune abc1131 maxwin cepatsweet bonanza abc1131 spin modal receh auto sultanmahjong ways 3 abc1131 fitur rahasia kemenanganspeed blackjack abc1131 teknik membaca gerakan lawangatot kaca dice abc1131 jackpot 550 juta viralphoenix rises abc1131 rtp tinggi spin cuannyastrategi poker abc1131 mengelola risiko dan profitelik joker legenda turnamen poker abc1131mahjong ways 2 abc1131 maxwin satu layar 1 miliarpola game anti rungkadpola baru banjir scatter mahjong ways 2bocoran pola curang buat menang main game online hari inipola gacor game maxwinpola gacor mahjong wayspola game gacor mahjong wins 3pola gacor mochimonpola gacor lucky nekopola gacor mahjong winspola gacor olympuspola gacor game princesspola gacor sweet bonanzapola gacor sweet bonanza xmasstrategi pro untuk menggunakan pola gacor wild banditobocoran pola gacor zeus gate of olympus x500putaran sakral mahjong wins 3cuan spektakuler mahjong ways 2 untuk pemberanijackpot kilat full wild dalam fsbonus dan hadiah spesial mpoxoakun vip hadiah cuanputaran magis sugar rush 1000xpola jackpot gacor kapten76hoki di setiap putaran mahjong wins 3 jackpot penuh warna mahjong ways 2scatter gates of olympus sapu bersih jackpotgerbang kekayaan gates of olympusbadai jackpot di mahjong waysbonus tiada henti dan cuan melimpah kapten76jackpot liar mahjong wins kapten76puncak kemenangan pyramid bonanza kapten76dari pemula jadi profesional langkah mudah menuju maxwin tanpa ribetrahasia mahjong ways 2 apa sih scatter hitam itu dan kenapa bisa meledak keberuntunganpola rahasia atau kebetulan bagaimana mahjong ways mengundang keberuntunganstrategi terbaru gates of olympus apa yang memisahkan pecundang dari pemenangnyagacor terus 7 strategi baru pgsoft mahjong ways cipta jackpot kilatscatter gates of olympus abc1131 hadiah 450 jutamantan pekerja pabrik sukses dengan gates of olympusstrategi parlay abc1131 menang akurasi lebih tinggiwild berjajar abc1131 free spin buffalo king megawaysjackpot lucky neko abc1131 pola baru kemenanganpemuda jakarta rekor win streak mahjong ways 3 abc1131sweet bonanza candyland abc1131 jackpot live casinowild coaster abc1131 game rtp super gacor jackpotpola starlight princess abc1131 teknik viral maxwinwild bandito dice abc1131 scatter dan free spinABC1131: Situs SLOT DANA & SLOT MPO Terpercaya, Gampang Jackpot!1887 mahjong paten kali1888 mahjong santuy dulu1889 mahjong serius dulu1890 mahjong siapkan mentalmuheylink macauklubheylink asiaklubheylink hksbetheylink kapten76heylink mpoxoheylink garuda76garuda76asiaklubmacauklubasiawin189 1asiawin189 2asiawin189 3asiawin189 4asiawin189 5rawit303amp rawit303ABC1131mpoxl