آیا در بلاها برکتی وجود دارد؟

برنامه سمت خدا 7 آبان 1392

سوال – بلاها و مصیبت ها چه برکاتی برای ما دارند؟ چطور می توانیم از تلخی ها، شیرینی بگیریم؟

پاسخ – خداوند در قرآن گِله می کند که انسان وقتی خوش است غافل است و مستی می کند ولی وقتی ناراحت است خدا را می خواند. گاهی می گفتند که ما بخاطر پیامبران بدبخت شده ایم. پیدایش تلخی ها برنامه ی قطعی خداست. اگر زنی می خواهد مادر بشود ولی درد زایمان نکشد باید فکر بچه دار شدن را از فراموش کند. ما نمی توانیم بگوییم که آب جوش می خواهیم ولی بخار آنرا نمی خواهیم. حضرت امیر می فرماید: تنور باید داغ باشد. در مثنوی داریم که فردی می خواست روی بدنش عکس شیری را خالکوبی کند. وقتی فرد می خواست سوزن بزند که دمش را خالکوبی کند، او می گفت که دم نمی خواهد. وقتی می خواست پای شیر را خالکوبی کند او می گفت پا نمی خواهد. فرد گفت: خداوند چنین شیری را خلق نکرده است.

ما باید نگاه مان را به تلخی ها عوض کنیم. حضرت زینب فرمود :من چیزی جز زیبایی نمی بینم. در قرآن بیست آیه داریم که می فرماید: ما شما را امتحان می کنیم. اگر خدا ما را امتحان می کند بخاطراین نیست که علم ندارد .خدا می خواهد ما را امتحان کند تا اجر بدهد. به فردی فقط بخاطر اینکه بنا است مزد نمی دهند بلکه از او کار می خواهند. پس بعد از امتحان باید از ما کاری سر بزند که بتوانیم مستحق دریافتی بشویم. ما باید صبر و مقاومت مان را نشان بدهیم. حضرت امیرمی فرماید که خدا می داند ما چکاره هستیم ولی پاداش خدا بر اثر علم خدا نیست بلکه به خاطر عمل ماست.

وقتی در اداره می خواهند به کسی پول اضافه بدهند می گویند:اضافه کاری کن. ابزار امتحان تلخی ها و شیرینی هاست. داریم :همه ی خیرها و شرها امتحان است. خدا یکبار به ما نعمت می دهد تا ما را امتحان کند و یک بار نعمت را از ما می گیرد تا باز ما را امتحان کند. ما باید مثل کارمندان بانک باشیم که هر روز در یک قسمت بانک هستند یعنی یک  روز پول می دهند و یک روز پول می گیرند، وقتی پول می گیرند خوشحال نمی شوند و وقتی هم پول می می دهند ناراحت نمی شوند. خدا می فرماید: اگر چیزی از دست رفت تاسف نخورید و اگر چیزی به شما دادند خوشحال نشوید. فردی پرسید: بالاخره سرنوشت دست ماست یا دست خدا؟ گفتم :در آموزش رانندگی گاز و ترمز زیر پای شما هست ولی زیرا پای مربی هم هست. پس ما همه کاره نیستیم. ولی هیچ کاره هم نیستیم. داستان جبر و اختیار را می توان با مثال آموزش رانندگی بهتر فهمید.

در قرآن داریم :هرچه خوبی است از خداست.و هر چه بدی است از شماست. آیت الله حائری امام جمعه سابق شیراز می گفت که کره ی زمین دورخودش و خورشید می گردد. وقتی کره ی زمین روشن است از خورشید است و هرجا تاریک است از خودش است.

خدا ما را به تلخی ها امتحان می کند. خدا می فرماید: ما شما را به ترس و گرسنگی امتحان می کنیم. دردهای ما جزئی است. مثلا اگر یک دندان شما درد بگیرد تا صبح نمی خوابید و ناراحت هستید حالا اگر تمام استخوان های شما درد بگیرد چه می شود؟ گاهی اوقات ماشین به نرده ای می خورد و انسان ناراحت می شود و بعد می بیند که بعد از نرده، دره بود و خدا را شکر می کند که به درون دره نرفته است. گاهی نرده جلوی دره را می گیرد.

انسان بی غصه وجود ندارد. انسان های بزرگ غصه های بزرگ دارند. انسان های مرفه، غصه های مرفه دارند. خداوند گوشت بدون استخوان خلق نکرده است. در دعای کمیل داریم :خدایا من طاقت کمترین سختی ها را ندارم.

سوال- برکات حوادث و بلاها چیست؟

پاسخ –1- آزمایش خدا برای دانستن نیست بلکه برای این است که از ما عملی سر بزند و خداوند اجر آنرا بدهد. 2- غربال می شویم تا ببینیم چه کسی راست می گوید و چه کسی دروغ می گوید. در غربال انسان خودش را می شناسد.3- غفلت زدایی .زندگی مرفه انسان را به خواب می برد. خدا می فرماید : نااهلان مثل گاو هستند یا نااهلان مثل الاغ هستند یا  نااهلان مثل سگ هستند. داریم: گاهی آنها از چهارپایان هم بدتر هستند. آنها غافلین هستند. بعضی افراد از شرایط ،فقرا، خدا، قیامت ،زن ،فرزند ،نسل آینده و… غافل هستند. 4-قدردانی .در قرآن داریم :اگر به افرادی رسیدید که مشکل بدنی دارند به آنها خیره نگاه نکنید و در دل تان بگویید: خدایا من او را مسخره نمی کنم و به خودم هم افتخار نمی کنم ،خدایا شکر می کنم. وقتی شما چند کیلومتر در خاکی رانندگی کنید بعد که به آسفالت می رسید قدر آنرا می دانید. اینها به انسان هشدار می دهد.5- تحریک عواطف انسان. زلزله زده های بم، صدو پنجاه تن خرما به سیل زده های پاکستان کمک کردند. در این حوادث عواطف خفته و وجدان ها بیدار می شوند. اگر کسی دست نابینایی را بگیرد و به او کمک کند هر قدمی که بر می دارد مثل این است که بنده ای را آزاد کرده و تمام فرشته ها به او دعا می کنند. اگر همه ی انسانها در کنار هم باشند می توانند مشکلات را حل کنند. می گویند: با غریبه ها ازدواج کنید تا فامیل های تان زیاد بشود. امام رضا(ع) می فرماید که همسرتان را از غیراقوام انتخاب کنید تا تعداد شما بیشتر شود، گرچه ازدواج فامیلی هم خوب است. کسی که به مظلوم کمک کنند ثوابش به اندازه ی این است که یک ماه در مکه معتکف شده باشد.6- متوجه شدن اینکه خدا با ماست. اگر ما بدانیم که خداوند ما را در مشکلات می بیند، آنها را تحمل می کنیم. خدا به نوح گفت که تو کشتی بساز، من دارم کارهای تو را می بینم. چون نوح در کویر کشتی می ساخت همه او را مسخره می کردند. دیدن تماشاچی در مسابقات ورزشی به ورزشکاران دلگرمی می دهد. 7- زودگذر بودن تلخی ها. 8- دیدن مشکلات بزرگ تر. گاهی می گوییم که در تحریم هستیم ولی بزرگترین تحریم در کربلا بود ولی امام حسین(ع) زیر بار تحریم نرفت. محاصره نظامی و تبلیغاتی در کربلا خیلی شدید بود. نسخه ی نجات بخش همه ی مستضعفین کربلاست. شما اهل هر کشوری که باشید ممکن است که جنگ در آنجا اتفاق بیفتد و شما مجروح بشوید ولی هدف مهم است. اگر شما از فرزندتان بی محبتی ببینید به فکر می افتید که کاری برای باقیات و صالحات خودتان انجام بدهید. جوانی عاشق دختر شاه شد. فردی گفت که تو به غاری خارج از شهر برو و در آنجا مشغول عبادت بشو، من شاه را به آنجا می آورم و می گویم که این فرد زاهدی است، دخترتان را به او بدهید تا چهره تان در جامعه مذهبی بشود. این جوان در غار معتکف شد. آن فرد شاه را به درغار برد. وقتی به جوان گفت که نماز را قطع کن، او به نمازش ادامه داد. و بعد گفت :وقتی نماز قلابی شاه را به در غار می کشاند، پس چرا من نماز واقعی نخوانم؟ بهتر است که ما برای خود خدا ریا کنیم تا دیگران .9- تمام پیشرفت های ما بخاطر حوادث تلخ است. وقتی ما بیمار می شویم به فکر داروسازی می افتیم. تمام پیشرفت های عملی صنعتی و نظامی بخاطر حوادث تلخ است.10- در حوادث دوست واقعی مشخص می شود.

در مکه با یکی از علمای بزرگ منتظر بودیم که اتوبوس بیاید. حاجیان دور ما جمع شدند و با ما عکس گرفتند. وقتی اتوبوس آمد همه ی حاجیان سوار شدند ولی من و ایشان جاماندیم. و کسی به ما تعارف نکرد. حدیث داریم که اگر می خواهید خودتان را بشناسید ببیند در کجا گناه کرده اید. ببینید آیا با کمی پول حاضرید گناه بکنید یا با گرفتن یک ماشین گناه می کنید یا …؟ حضرت امیر می فرماید که اگر دنیا را به من بدهند تا یک گناه بکنم، گناه نخواهم کرد.

سوال- آیا افرادی که مقامات بالاتری دارند بیشتر در معرض امتحان هستند؟

پاسخ- هر که در این بزم مقدم تر است جام بلا بیشترش می دهند

اگر با من نبودش هیچ میلی چرا جام مرا بشکست لیلی

در سربازخانه سه گروه سرباز را اذیت می کنند: سربازی که تخلف کرده ، سربازی که قرار است امتیازی بگیرد و سربازی که می خواهد رشد کند و فنون نظامی یاد بگیرد. در روایت داریم :سختی ها برای ظالم ادب و برای مومن امتحان و برای اولیاء درجه است. بعضی ها بخاطر بدی خودشان در سختی می افتند. گاهی اوقات افراد خوب هستند ولی خدا آنها را به سختی می اندازد تا به آنها درجه بدهد. حضرت ابراهیم بخاطر امتحانات سخت پشت سرهم از عبدالله به(نبی الله، بعد به رسول الله، بعد خلیل الله) امامت رسید.

بعضی ها می گویند: خدایا من چه گناهی کرده ام که به این درد گرفتار شده ام .همیشه گرفتاری ها بخاطر گناه کردن نیست. البته گاهی تلخی ها بخاطر گناه است مثلا زکات نمی دهیم و باران نمی آید. گاهی سختی ها بخاطر رشد ماست.

سوال – آیا همه در معرض امتحان خدا هستند؟

پاسخ – در قرآن داریم: حتما همه را امتحان می کنیم. یکسری کارها اجباری است .مثلا نمی توانیم بگوییم که من نمی خواهم دندان هایم سفید باشد یعنی این دست ما نیست. دنیا مثل استخر است، آنرا پر از آب می کنند و ما را در آب می اندازند و هنر ما این است که شنا یاد بگیریم. ما می توانیم شیر آب را باز کنیم یا ببندیم. یعنی در لحظه ی آخر اراده داریم که آن کار را انجام بدهیم یا ندهیم.

لینک کوتاه مطلب : https://gharaati.ir/?p=8983

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

sakura awal spin langsung panassakura bawa ketegangan seru mw2sakura bibir senyum hati tenangsakura bikin ketawa sendirisakura bukan scatter biasasakura bukan spin biasa mahjongmahjong wins 3 harapan kuli bangunanyoutube shorts gates olympus strategimahjong punya waktu emasmahjong mode balas dendammahjong lagi buka pintu jackpot besarmahjong butuh kesabaran tingkat dewafitur scatter hitam mahjong wins jepe besarperkalian besar di putaran mahjong winsputaran mahjong ways jadi legenda dengan scatter wildmahjong ways berikan scatter wild rahasia kemenanganmahjong wins hadirkan scatter anti boncosfakta mengejutkan jurnalis muda berhasil raup 430 juta dari strategi cerdas bermain mahjong wins 3perawat rumah sakit raih 370 juta lewat strategi pola unik di mahjong wins 3pegawai bank sukses kantongi 210 juta berkat strategi rapi di mahjong wins 3sopir truk sukses meraih 150 juta dengan kesabaran bermain di mahjong wins 3asia3303asia3304asia3305asia3306aws fitur scatter hitam cuanaws genz mahjongways2 scatteraws kejayaan olympus x500 rtpasia3299asia3300asia3301asia3302petani kopi untung rp140 juta dari mahjong wins sambil nunggu panen tibakisah penjahit pakaian wd rp90 juta dari mahjong setelah tutup usahaasia3295asia3296asia3297asia3298aws rutinitas wild bandito harianaws satpam scatter hitam mahjongaws scatter merah mahjong terungkapaws scatter merah turbo 7x5aws scatter merah vip qristeknik buy spin bongkar jackpotmahjong ways 2 free spin motorrtp live mahjong ways konsistenpemain freelance pola sweet bonanzamahasiswa akhir cuan mahjong wins 3tips scatter hitam mahjong ways abc1131aws rahasia fitri naga emasaws reza wild berjejer scatter hitamaws ritme mahjong wins3 scatter maxwinaws rtp live mahjong 19jutaaws rtp pgsoft scatter merah danapola scatter hitam mahjong waysbocoran sicbo dealer abc1131gates olympus x5000 viralasia3287asia3288asia3289asia3290asia3291asia3292asia3293asia3294pedagang asongan di terminal raup rp65 juta dari mahjong waysmahasiswa kostan raup rp360 juta dalam seharisakura momen pemain mahjong scattersakura ngamuk scatter di mahjongsakura perkalian mahjong scatter pemainsakura pesta kemenangan scatter mahjongsakura rasakan sensasi beruntun scattersakura scatter cuan melimpah gilasakura setiap hari scatter mahjong wayssakura turun scatter mahjong cuan besarasia3283asia3284asia3285asia3286gelombang perkalian tinggi menghentak hati pemain saat scatter hitam turun berkat mahjong wins 3mahjong wins 3 scatter hitam memicu ledakan kemenangan yang membuat layar berguncangsetiap reel mahjong ways 2 terpikat scatter wild naga emas yang menjanjikan perkalian tinggiscatter wild emas turun aura cuan menguasai setiap putaran mahjong ways 2saat dunia mahjong wins 3 dikuasai oleh scatter hitam yang menggila anda bisa menang dengan mudahpemain terhipnotis oleh kekuatan scatter hitam yang tak pernah kehabisan keberuntunganketika reel menyala mahjong ways jadi arena panas dengan hujan kemenangan dari scatter wildreel mahjong ways membara scatter wild emas jadi pusat ledakan profit setiap saattak ada yang bisa menandingi getaran scatter hitam saat menembus jalur kemenangankekuatan absolut scatter hitam yang menyapu semua simbol di mahjong wins 3kekuatan scatter hitam mengguncang dunia mahjong wins 3 dengan perkalian dahsyatinilah momen legendaris scatter hitam mahjong wins 3 tampilkan kekuatan tanpa tandingaura keemasan mahjong ways 2 membawa energi positif menuju jepe paus sensasionalkekuatan scatter mahjong ways 2 mengubah setiap kemenangan jadi lipat gandaketika scatter hitam beraksi semua simbol takluk pada keberuntungan anda disinisetiap scatter hitam menjadi kunci menuju dunia bonus mahjong wins 3 tak terbatasmahjong ways 2 jadi panggung jepe saat scatter wild ganda menggetarkan setiap putarangelombang mahjong ways 2 scatter wild ganda mengantarkan pemain ke dunia cuan yang mendidihsensasi tak terduga saat scatter hitam ganda menyala dan menggandakan setiap peluang pecahangetaran dahsyat di setiap reel saat scatter hitam turun menggelegar setiap putaranbakso keliling jackpot ratusan juta abc1131rtp tinggi pola scatter hitam mahjongabc1131 cek rtp macau mahjong bonanzalagi nyuci piring denger suara naga jackpot mahjong ways 2hansip pensiun dini bukan karena mahjong ways 2 tapi wins 3niatnya nostalgia mahjong ways 2 malah saldo nambah di wins 3pilih indomie susah apalagi cuan mahjong ways 2 vs wins 3bokap setia pola naga mahjong ways 2 anaknya beli tanahgetaran maxwin mahjong wins 3 lebih dahsyat dari gempadulu hp kentang sekarang iphone baru berkat mahjong wins 3s rezeki anak senja spin santai di mahjongs santai aja tinggal klik rejekis scatter hitam nongol lagis scatter lebih cepat dari flash sales seru parah scatter hitam siap bikin dompets spin panas kayak debat capress trending mahjong ways 2s waktu pas scatter wild muncul bersamaanajang pembuktian scatter emasaura scatter terpesona jepe instanledakan sensasi mahjong cuanmagnet scatter perkalian tinggimomen terjadi scatter mahjongpeluang emas aktif sensasionalputaran panas mahjong scatterscatter atmosfer mahjong winspenjual bakso scatter hitam mahjong winsteknisi laptop scatter merah mahjong wayspola 30 20 10 mahjong waysslot depo 10kslot thailandasiaklubmacauklubgaruda76pondok88asiawin189heylink macauklubheylink asiaklubheylink hksbetheylink kapten76heylink mpoxoheylink garuda76heylink pondok88heylink leo1131viral asiaklubviral macauklubviral garuda76viral pondok88linklist garuda76linklist pondok88rawit303mpoxlASLI777Asli777pardenafis.irPekabuanaMpogalaxyMPOGALAXYsitus gacor server luar negeripsychopsyslot gacor hari inibathroomremodelingideadjakarta-miningclubdsiledslot gacor qrisscatter hitamabc1131Link Platfrom Situs Slot Online Gacor Gampang Menang