مسجد، نماز

موضوع: مسجد، نماز
تاریخ پخش: 75/06/22

بسم الله الرحمن الرحیم

1- باید در هر مکانی مسجدی مناسب با جمعیت آن باشد
یکی از ارزش‌هایی که کم روی آن کار شد. فرهنگسرای اسلام است یعنی مسجد. ما در جمهوری اسلامی الحمدلله به خیلی چیزها رسیدیم جاده‌های روستاهای ما درست شد تعمیر شد اصلاح شد سدها، پالایشگاه‌ها، کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، تغییر در درآمدها، مسابقات بین المللی فیزیک و شیمی و… واقعاً در جمهوری اسلامی خیلی کار شد در همین کاخ نیاوران شاه صدها میلیون تومان خرج تعمیر یک سالن کردند و دو تا میهمانی هم بیشتر نکردند یکی کارتر و یکی کس دیگری. الآن نماز جماعت در آن هست گروه‌هایی که می‌آیند بازدید کنند شاه و کارتر گورشان را گم کردند. ما در جمهوری اسلامی به یک چیزی نرسیدیم و آن هم مسجد است الآن در پادگان‌های ما به علت جمعیت زیاد سه بار نماز جماعت برگزار می‌شود مسجدی که در بازار تهران است برای سیصد سال پیش است که بازار تهران پنج هزار جمعیت داشت الآن که چهارصد هزار بازاری داریم اگر یک روز خواسته باشند همه نماز اول وقت بخوانند اصلاً امکان ندارد.
2- اموری که در مساجد باید توجه شود
1- ساختمان را بی هدف نسازیم. 2- نیت و اهداف در مسجد 3- اول مسجد بعد شهرک 4- خادم مسجد 5- هیئت امنای مسجد 6- خانه‌ها بر محوریت مسجد و قبله 7- نذر برای مسجد 8- آداب مسجد. اصحاب کهف که مردند و بعداً قبر این‌ها کشف شد. گفتند به یادبود این‌ها سیخی، میخی، ساختمانی بالا کنیم یک نفر گفت بابا حالا که آجر مصرف می‌شود چرا سیخ بالا ببریم حالا که بناست ساختمان بسازیم بنای‌مان مسجد باشد «وَ کَذلِکَ أَعْثَرْنا عَلَیْهِمْ لِیَعْلَمُوا أَنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَ أَنَّ السَّاعَهَ لا رَیْبَ فیها إِذْ یَتَنازَعُونَ بَیْنَهُمْ أَمْرَهُمْ فَقالُوا ابْنُوا عَلَیْهِمْ بُنْیاناً رَبُّهُمْ أَعْلَمُ بِهِمْ قالَ الَّذینَ غَلَبُوا عَلى‌ أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَیْهِمْ مَسْجِداً» (کهف/21) «فَقالُوا» وقتی مزار این‌ها کشف شد گفتند «ابْنُوا» یعنی بنا کنید بر مزار این‌ها «بُنْیاناً» ساختمانی بسازیم یک عده گفتند اگر بناست ساختمان بسازیم مسجد بسازیم. با کمال تأسف گاهی ساختمان‌هایی توسط شهرداری یا دولت یا مردم به یاد پدرشان می‌سازند جاهایی که کاربردی ندارد.
3- جایزه و هدیه باید مفید باشد
در دنیای ورزش هر کس برنده می‌شود یک جام و کاپ به او می‌دهند خوب این علامت است مثل ساختمان‌های سیخکی و هیچ باری در این نیست. اما پیغمبر(ص) مسابقه بوجود می‌آورد هر کس برنده می‌شد به او یک درخت خرما می‌داد، یک شتر حامله می‌داد الآن هم چرخ خیاطی که می‌شود داد اگر بناست جایزه بدهیم یک جایزه‌ی کاربردی بدهیم. ده دوازده سال ما می‌رفتیم سخنرانی هیچ کس به ما چیزی نمی‌داد دو سه سال بعد از سخنرانی به من قاب می‌دادند من دیدم یک وانت قاب جمع شده به نهضت سوادآموزی گفتم بردار و ببر قاب را می‌خواهم چه کار؟ یک پالتو بدهید من عبایش کنم. آقا داماد شده از هجده بانک وام گرفته همه دسته گل می‌آورند هر کدام در پاکتی دو یا پنج هزار بگذارید تا داماد بگوید خدا پدرتان را بیامرزد که چهارصد، پانصد هزار آوردند قرض هایم را پس بدهم خانه‌اش پر گل می‌شود توی دلش داغان می‌شود فردا قسط بانک را چه کار کنم؟ بعد هم این گل‌ها پژمرده می‌شوند و همه را دور می‌ریزند.
4- مسجد براساس تقوا باید تأسیس شود
بعضی‌ها مسجد می‌سازند اما بر اساس تقوا نیست «لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى‌» از هیئت حسینی قهر کرده می‌رود انصار الحسین را می‌سازد.
«لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى‌ مِنْ أَوَّلِ یَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فیهِ» (توبه/108) منافقین مسجدی ساختند آیه نازل شد توی این مسجد نرو چون بر اساس تقوا ساخته نشده است. حدیث داریم اگر می‌خواهید داماد شوید دنبال دختر خوشگل پول دار نروید خوشگلی با تب از بین می‌رود پول داری با تغییر مد. اول کمال حالا خوشگل و پول دار هم بود که چه بهتر. حدیث داریم اساس زندگی هر کسی خوشگلی و پول داری باشد خداوند هر دو را از او می‌گیرد و ناکام می‌شود.
5- اول مسجد، بعد شهرک
خدا به همه روزی می‌دهد شما وقتی دنبال کارآموزی بگویید من یک کاری یاد می‌گیرم تا یک گره از مردم باز کنم این هدف‌تان باشد هدف‌تان این باشد که بروید پای درس قرائتی حدیث یاد بگیرید حالا اکسیژن هم پیدا می‌شود به قصد اکسیژن کار نکنید. با کمال تأسف بیش از صد شهرک در جمهوری اسلامی ساخته‌اند بعد گفته‌اند مسجد چه کنیم؟ قرآن می‌فرماید اول مسجد بعد شهرک «إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذی بِبَکَّهَ مُبارَکاً وَ هُدىً لِلْعالَمینَ» (آل‌عمران/96) اولین خانه‌ای که خدا برای مردم درست کرد کعبه بود یعنی خدا وقتی می‌خواست طراحی کند مهندسی خدا این طور بود که اول مسجد ساخت بعد باقی جاها را. ما بیاییم اول در پادگان نمازخانه درست کنیم و بر اساس نمازخانه خیابان کشی کنیم مسجد چهار در، پنج در، هر کدام از درها به یک محله.
6- ویژگی خادمین مسجد
«وَ عَهِدْنا إِلى‌ إِبْراهیمَ وَ إِسْماعیلَ أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطَّائِفینَ وَ الْعاکِفینَ وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ» (بقره/125) پیمان بستیم با حضرت ابراهیم و اسماعیل(علیهما السلام) یعنی قول گرفتیم که خادم مسجد باشند «أَنْ طَهِّرا بَیْتِیَ» یعنی تطهیر کنید خانه‌ی من را. الآن خادمین مساجد یک مشت فقیر، کور، کر، سیگاری، بداخلاق، قوزی البته یک مشت هم خادم‌های بسیار خوب داریم. یعنی به هر نقاش و طراحی توی جمهوری اسلامی بگویند عکس یک خادم بکش هیچ وقت عکس یک استاد دانشگاه یا یک آیت الله را نمی‌کشد. خادم مسجد چه کسی بود؟ و چه کسی شد؟ آیا خواهد شد همان طوری که غبارروبی حرم امام رضا(ع) افتخار است غباروبی خانه‌ی خدا ثوابش کمتر از غبارروبی خانه‌ی امام نیست.
حدیث داریم اگر می‌خواهید چیزی برای بچه‌تان بخرید جمعه بخرید که چه؟ هی بگویند کی جمعه می‌شود؟ یعنی عشق جمعه داشته باشند و بعد هم سفارش شده در راه نماز جمعه بخرید که بگویند بابا برویم نماز. حدیث داریم پول که می‌خواهی به فقیر بدهی به بچه‌ات بده که او بده به فقیر که بچه‌ات را راه بیاندازی. حدیث داریم زن که می‌رود سر نماز چنان خودش را درست کند که انگار می‌رود پیش داماد حدیث داریم هر چه طلا دارد به خودش آویزان کند و اگر طلا ندارد نقره و هر چه که دارد به خودش آویزان کند که دخترهای کوچولو نگاه می‌کنند مامانی دارد عروس می‌شود! ! بعد می‌گویند مامانی کجا می‌روی بعد بگوید الله اکبر. من در اندونزی دیدم خانم‌هایی که می‌روند مسجد تمام کیف آرایش‌شان را به مسجد می‌برند بعد هم جمعیت خانم‌ها در مسجد نشسته‌اند دارند ماتیک می‌مالند بعد نماز که خواندند ماتیک را پاک کردند و آمدند بیرون. ما باید مسجد را از این وضع بیرون بیاوریم شاید حرف من به دل کسی نشست.
«وَ ما کانُوا أَوْلِیاءَهُ إِنْ أَوْلِیاؤُهُ إِلاَّ الْمُتَّقُونَ» (انفال/34) کسی حق ندارد سرپرست مسجدالحرام باشد(متولی مسجد مقام است) فقط افراد با تقوا باشند. یک آقای مهمی مرده وصیت کرده بچه‌ام جای من نماز بخواند بابا بچه‌ات را قبول ندارند. خدا رحم کرد عده‌ای داد زدند که کی گفته؟ مگر مسجد ارث پدر آقاست چرا ما به خاطر وصیت آقا مسجد بیست هزار نفری را تبدیل به پنجاه نفری بکنیم؟ گناه است. بله اگر کسی مسجد را ساخته تولیت شخصی است من مسأله شرعی‌اش را بلد نیستم.
7- دستشویی نباید داخل مسجد باشد
حدیث داریم وضوخانه مسجد جای دیگری باشد توی مسجد نباشد. چرا؟ برای این که اگر دستشویی یا وضوخانه توی مسجد باشد توی خیابان هر کس ادرارش گرفت می‌گوید سلام علیکم مسجد کجاست؟ یعنی وقت بول یاد مسجد می‌افتند و این توهین به مسجد است. دین ما این است وضوخانه و دستشویی درش توی مسجد نباشد بیرون باشد. حدیث داریم وقتی می‌خواهید بیایید مسجد کف کفش‌تان را نگاه کنید نکند که گلی باشد مسجد گلی بشود. من یکی از علمای بزرگ نجف را دیدم وقتی می‌خواست برود توی مسجد در مسجد را می‌بوسید اگر در حرم امام رضا(ع) را می‌بوسیم در خانه‌ی خدا کمتر از در خانه بنده خدا نیست. چند چیز بوسیدنی است 1- دست معلم، دانشجو باید دست استاد دانشگاه را ببوسد 2- کتاب ما کتاب که می‌گیریم اول خوب است بعد هوا که گرم می‌شود بادبزنش می‌کنیم بعد می‌خواهیم امتحان بدهیم می‌بینیم زمین نم دارد کتاب را می‌گذاریم و روی آن می‌نشینیم آخر سال که دعوا می‌کنیم کتاب را لوله می‌کنیم می‌زنیم توی سر هم. کتاب پیش ما مقدس نیست ولی قرآن می‌فرماید سطرها هم مقدس است «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ» (قلم/1) خداوند به سطر قسم می‌خورد ولی شما از دو هزار سطر بادبزن درست می‌کنید.
8- دقت در ساخت خانه‌ها
«وَ أَوْحَیْنا إِلى‌ مُوسى‌ وَ أَخیهِ أَنْ تَبَوَّءا لِقَوْمِکُما بِمِصْرَ بُیُوتاً وَ اجْعَلُوا بُیُوتَکُمْ قِبْلَهً وَ أَقیمُوا الصَّلاهَ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنینَ» (یونس/87) این آیه دو جور معنا شد. یکی یعنی این که خانه هایتان را مقابل هم بسازید که ناظر بر هم باشید یا نه، رو به قبله بسازید از «أَقیمُوا الصَّلاهَ» فهمیده می‌شود قبله همان قبله است نه مقابل. حالا این را خود مهندسان می‌دانند که خانه وقتی رو به قبله است از نظر ورود نور در اتاق… من یک روز حدیث‌های ساختمان را جمع کردم حدود دویست و پنجاه حدیث راجع به بنایی پیدا کردم. خانه‌های ما خانه‌های بی حیایی است زیر دوش حمام آن طرف خیابان را می‌بینند اصلاً مثل دم بز همه چیز پیداست. آن وقت ما در خانه‌های بی حیا می‌خواهیم بچه‌های باحیا تربیت کنیم مگر می‌شود؟ مسکن از سکینه یعنی آرامش. آدم که توی خانه می‌رود باید راحت باشد.
9- نذر در آیات قرآن
نذر: ما در قرآن چند آیه راجع به نذر داریم «وَ لْیُوفُوا نُذُورَهُمْ» (حج/29) یا «نُذُورَهُمْ»، «یُوفُونَ بِالنَّذْرِ» (دهر/7) درباره‌ی این که نذر کردی وفا کن اما نذر چی؟ هیچ آیه‌ای در قرآن نداریم که نذر چی؟ فقط یک جا داریم که نذر کنید مسجد را تمیز کنید. مادر مریم حامله بود مریم در شکمش بود که مادر مریم نذر کرد خدایا اگر بچه‌ام به دنیا بیاید (فکر می‌کرد پسر است) نذر می‌کنم خادم مسجد باشد (بیت المقدس) وقتی بچه به دنیا آمد دید دختر است «وَ لَیْسَ الذَّکَرُ کَالْأُنْثى‌» (آل‌عمران/36) دختر که نمی‌تواند خادم باشد در عین حال گفت چون نذر کردم قنداقش کرد و به متولی مسجد داد گفت تو تکفل این دختر را بر عهده بگیر بزرگ که شد تا آخر عمرش خادم مسجد باشد. دانشجو نذر کند اگر کنکور قبول شدم سه ماه خادم مسجد باشم.
«إِذْ قالَتِ امْرَأَتُ عِمْرانَ رَبِّ إِنِّی نَذَرْتُ لَکَ ما فی‌ بَطْنی‌ مُحَرَّراً فَتَقَبَّلْ مِنِّی إِنَّکَ أَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ» (آل‌عمران/35) خدایا من نذر کردم برای تو آن چه که در شکم من است وقتی متولد شد آزادش کنم یعنی هیچ کاری به او نگویم که تمام وقت مال تو باشد مثل این که پدری به بچه‌اش بگوید تو از کار خانه آزادی به درست برس.
10- دقت در ساخت مسجد
بسیج جمهوری اسلامی یک هفته می‌تواند مسجدها را مثل عروس کند یک هفته وزارت صنایع می‌تواند تمام رنگ مساجد را بزند. ما بیاییم مسجدها را طوری بسازیم هم محکم هم زیبا و هم ارزان. الآن ساختن منار نظیر روشن کردن شمع است زیر پروژکتور. منار یک زمانی ارزش داشت. آیت الله مهدوی کنی در تهران مسجد بسیار مهمی ساخته گنبد دارد منار ندارد گنبد چیز خوب و فنی است چرا؟ چون گنبد گرد است و باد و باران را رد می‌کند کمانه می‌کند گنبد کربن مسجد را به زیر می‌کشد و ذخیره می‌کند پنجره‌های گنبد که باز شد. اصلاً گنبد فنی است علاوه بر این که هنر معماری هم هست اما بیاییم کنار گنبد کاشی کاری‌های معرق بنویسیم که هیچ جنی یک مترش را نمی‌تواند بخواند. اما آداب مسجد را روی آن بنویسد فارسی و روشن حالا قدیمی‌ها عربی می‌نوشتند من چرا این کار را بکنم به اسم هنر معماری پول را آتش نزنید غصه می‌خورم این نامردهای غربی شکلات که برای ما می‌فرستند آن را که باز می‌کنی از کاغذ یک سانت در دو سانت عکس سکسی فرستادند یعنی از یک سانت در دو سانت کاغذ شکلات نگذشتند ما گنبد درست می‌کنیم از ده میلیون کاشی کاری راحت می‌گذریم. اما آداب مسجد «یا بَنی‌ آدَمَ خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ وَ کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفینَ» (اعراف/31) ‌ای بشر وقتی به مسجد می‌روید زینت‌های‌تان را با خودتان ببرید و بروید یعنی بهترین لباس، عطر، مسواک، شانه. مسجد می‌خواهید بروید خوب بروید.
ما در هیچ کجای اسلام نداریم که به خوشگلی عنایت شده باشد جز در پیش نماز داریم اگر دو نفر پیش نمازند هر کدام علم‌شان بیشتر است یا تقوای‌شان اگر چند آخوند که علم و تقوا و سیدی همه چیز آن‌ها یکسان است آخر خط می‌گوید با خوشگلی قضیه را حل کنید هر کدام خوشگل ترند او پیش نماز بشود. مؤذن هم خوش صدا باشد. خوشگلی، خوش صدایی، خوش لباسی زیبایی‌ها را به مسجد ببریم تا مسجد در ذهن‌ها زیبا باشد.
11- مساجد باید متحول شود
عقد حضرت زهرا(س) در مسجد بود اما فوت مادربزرگ ما در مسجد است. عروسی دختر تبدیل به مرگ و میر مادربزرگ شد. امام باقر(ع) به یکی از شاگردانش فرمود «اجْلِسْ فِی مَسْجِدِ الْمَدِینَهِ وَ أَفْتِ النَّاس» (الفهرست طوسی/ص‌17) برو توی مسجد بنشین مسجد باید به قدری شیرین باشد مردم عوض تفریح قبل از غروب بیایند توی مسجد بنشینند. در کاشان ما مسجدی هست به نام آقابزرگ عصرها یک ساعت به مغرب کاشانی‌ها آن جا می‌نشینند چون هنوز شهرداری کاشان پارک و فلکه‌ای را درست نکرده است که به آن قشنگی باشد. اصلاً وقتی توی مسجد می‌نشینی کیف می‌کنی اما مسجدهای تهران می‌گوید آقا آمده؟ می‌گوید نه می‌گوید هر وقت رسید به «قُلْ هُوَ الله» خبر بده با یاالله خودش را می‌رساند و تا سلام تمام شد می‌دود. این مسجد به قدری دخمه است هیچ جاذبه‌ای ندارد که آدم پنج دقیقه زودتر بیاید و بنشیند. البته معنای جاذبه این نیست که لوسترها گران باشد جاذبه‌های دیگری هم هست. آیا کسی می‌تواند جلوی مسجد را بگیرد یکی از عیب‌هایی که متأسفانه خیلی به ما گفته‌اند این است که رفتیم فلان مسجد خادم در را بسته بود گفتیم در را باز کن گفت می‌ترسم شما دزد باشید نماز که تمام شد در را می‌بندد «وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَساجِدَ اللَّهِ أَنْ یُذْکَرَ فیهَا اسْمُهُ وَ سَعى‌ فی‌ خَرابِها» (بقره/114) کیست ظالم‌تر از کسی که منع کند مساجد خدا را یعنی کسی که در مسجد را ببندد و نگذارد کسی به مسجد برود.
آیت الله میرزا جواد آقا تهرانی از علمای مشهد وصیت کرده بود که اگر من مردم فاتحه‌ی مرا در مسجد نگیرید چرا؟ چون ممکن است یک کسی می‌خواهد نماز بخواند می‌بیند جلسه‌ی فاتحه است… مسجد برای فاتحه نیست بلکه خوب است کنار مسجد جایی باشد که اگر کسی خواست نماز بخواند، بخواند.
رفتیم هامبورک مسجد شهید مظلوم بهشتی را دیدیم یک دایره‌ای بعد یک پایه‌ی کوتاه دور یک حاشیه مثل پیاده رو که هر کس خواست پایش را آن طرف می‌گذارد و هر کس هم نخواست پایش را این طرف می‌گذارد کسی می‌خواهد بخوابد، یک مسلمانی می‌خواهد مسجد مسلمان‌ها را ببیند وارد حریم مسجد نشود. مساجد اصفهان قسمت‌های مسجدش یک خورده بلندی است. (مثل مسجد امام(ره) و مسجد جمعه) یعنی یک سکو درست کرده‌اند تختگاه.
چیز گمشده را در مسجد اعلام نکنید. جمعیت امت اسلامی در مسجد نشسته‌اند توجه: دیشب یک لنگه کفش گم شده! ! خوب به درک گم شده می‌رود می‌خرد. بله اعلامیه‌ی گمشده را بچسبانید بیرون. در مسجد خرما ندهید دست آدم چسبان می‌شود خرما لای دندان می‌ماند بعد هم هسته‌اش را زیر فرش می‌کنند. این‌ها الفبای زندگی است. من خجالت می‌کشم بعد از هفده سال که از انقلاب گذشته این‌ها را می‌گوییم؟ ! هر کس می‌خواهد خرما بدهد دم مسجد بایستد آن‌هایی که دارند می‌روند بخورند هسته‌اش را هم بریزند توی سطل زباله.
ده پانزده منکر برای این که پدرش آمرزیده شود بابا پدرت با این خرما آمرزیده نمی‌شود. جار نزنید، حرف دنیا در مسجد نزنید. اگر پیش نماز مسجد کسی است که مردم او را قبول ندارند آقا مردم از تو بدشان می‌آید حالا گاهی بی حق و گاهی باحق اگر ناحقند مردم را توجیه کنید. چرا پشت سر آقا نماز نمی‌خوانی زن آقا چه طوره؟ بچه آقا؟ چه کار داری ممکن است آقا حریف زن و بچه‌اش نباشد زن بعضی از امامان و پیغمبران ما اهل نبود.
گاهی هم نه واقعاً یک آقایی هست باسوادتر است محبوب‌تر است اگر من احساس کنم توی این مسجد هفتاد نفر می‌آید اگر جا را خالی کنم مردم آن آقایی را که دوستش دارند بیاورند هفتاد نفر می‌آید آیا درست است که هفتصد را تبدیل به هفتاد کرده‌ام.
مراسم مسجد: قضاوت در مسجد بود امیرالمومنین(ع) یک سکو داشت در مسجد کوفه یک فرسخی نجف سکویی به نام «دَکَّهُ الْقَضَاء» یعنی می‌نشست قضاوت می‌کرد. شورا و مشورت‌ها توی مسجد بود بسیج به جبهه در مسجد بود و مسجد فرهنگسرای به معنای واقعی بود. ما یک اتاق ساختیم کامپیوتر، یک اتاق ساختیم موزیک، اما مسجدها همین طور ماند باید گفت «حَیَّ عَلَی المَسْجِد».
12- ترویج فرهنگ اذان‌گویی
دو روز پیش نامه‌ای به دستم آمد مقداری گریه کردم خیلی گریه کردم از یک کشوری که رئیس جمهورش و نخست وزیرش و مردمش، ما به اندازه‌ی یک پوست پیاز برای آن‌ها ارزش قائل نیستیم اما آمار داده بود که ما در تمام مساجد روستاهای‌مان هر روز پنج بار اذان با حلقوم خوانده می‌شود و ما در مساجد مهم‌مان اذان حلقومی نیست اذان با نوار است آدم ننگش است کشور علوی و امام زمان(عج) اذانش نواری است. ما نماز جمعه تهران منفجر شد شهید شدیم مقام معظم رهبری تکان نخورد فقط قنوتش را عوض کرد گفت «رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً» (اعراف/126) خدا به ما صبر بده اشرفی، دستغیب، صدوقی در نماز شهید شدند امیرالمومنین(ع) در نماز شهید شد بزرگان دین ما توی نماز شهید شدند و تکان نخوردند آن‌ها اگر یک بشکه بیاندازی توی مسجدالحرام همه سکته می‌کنند. امور تربیتی چه جواب خواهد داد روز قیامت که این همه گروه سرود تربیت کرده اما گروه اذان تازه راه افتاده البته باز تکان خورد خدا پدرشان را بیامرزد یک مرتبه من فهمیدم امور تربیتی شصت هزار گروه سرود دارد ولی گروه اذان ندارد رفتم بین‌شان دو سه نعره کشیدم فوری گروه اذان درست شد.
قاری‌های ما در چهل کشور بهترین قاری‌اند. مؤذن‌های ما از همه‌ی مؤذن‌های کره زمین بهتر هستند. نمی‌خواهید امتحان کنید ما امروز نزدیک یک مؤذن داریم گفتیم اذان بگو چون این جا خانه شاه است یک زمانی این جا شاه با کارتر می‌آمدند دخترها برای‌شان می‌رقصیدند حالا به کوری چشم شاه که فرار کرد و الآن هم یک گربه روی قبر شاه ادرار کند کسی نمی‌گوید پیش! بچه‌های مسلمان هم آمدند الآن هم یک اذان توی کاخ شاه بشنوید و ببینید چه اشکال دارد که خوش صداها توی مساجد مؤذن بشوند.
حدیث داریم وقتی کسی بلند اذان می‌گوید شما هم یواش بگویید. اذان را تکرار کنید تا تلقین روح‌تان بشود. من اعتقاد دارم با یک گل بهار می‌شود حضرت محمد(ص) یکی بود و بهار شد.
امام خمینی(ره) یکی بود بهار شد. حتی اگر یکی هستید در محله‌تان قیام کنید. هزاران جوان خوش صدا داریم که باید کشف بشوند و بیایند در تلویزیون استان‌ها معرفی شوند و اذان نواری تبدیل به اذان حلقومی شود. از حرف‌های بسیار غلط این است که می‌گویند با اذان صبح مردم از خواب بیدار می‌شوند بگذار مردم با الله اکبر بیدار شوند چه طور همه‌ی کشورها با الله اکبر بیدار می‌شوند ضعف اعصاب نمی‌گیرند آن وقت در کشور امیرالمومنین(ع) مردم ضعف اعصاب می‌گیرند. این قدر اذان ثواب دارد که امیرالمومنین(ع) فرمود که چانه زدم یا رسول الله اجازه بده حسن و حسین(علیهما السلام) اذان بگویند. فرمود نه اذان را باید بلال بگوید. سر اذان گفتن دعوا بوده حدیث داریم دوره‌ی آخرالزمان آدم‌های مشهور خجالت می‌کشند اذان بگویند. آیت الله گلپایگانی تا روزهای آخر اذان می‌گفت مرحوم مطهری اذان می‌گفت مرحوم بهشتی در مدرسه‌ی حجتیه اذان می‌گفت حدیث داریم امیرالمومنین(ع) بر روی پشت بام مسجد کوفه چنان اذان می‌گفت که مردم کوفه از خواب بیدار می‌شدند.
ما که باید بیدار شویم با نام خدا بیدار شویم. دو تا شخصیت مهم اذان بگویند طلسم اذان زشت است می‌شکند. روابط عمومی هر اداره و وزارت خانه‌ای کلی پول دارد پوستر، پلاکارد و… اسلام می‌گوید ظهر که شد همه داد بزنید همه که داد بزنید فضاسازی می‌شود و یک قران هم تأمین اعتبار نمی‌خواهد. ساده ترین روابط عمومی است که موج در جهان می‌افتد و یک قران هم خرج نمی‌شود. اذان یعنی شکستن سکوت، اذان یعنی من هستم، اذان یعنی افتخار می‌کنم که مسلمانم، اذان یعنی هر چه دارید علنی کنید فُکلی فُکلش را نشان می‌دهد شما هم نعره‌ات را بیرون ببر. چه طور شد که اگر صد تا ماشین تصادف کرد به فوکلی چیزی نمی‌گویند؟ ما گفتیم «سُبْحانَ اللَّه» گفتند «سُبْحانَ اللَّه» حواس راننده پرت می‌شود. بعضی‌ها نمی‌گذارند صاف مسمان شویم اگر یک بزغاله توی ماشین باشد همه می‌گویند دهاتی اما روشنفکرهای تهران غربی زده ما سگ توی ماشین‌شان است ادرار سگ به مراتب میکروبش از ادرار بزغاله بیشتر است. دهاتی برای ما ارزش است منتهی آن‌ها به عنوان فحش می‌گویند. قرآن می‌فرماید دهاتی اگر فکر می‌کنی کم ارزشی خدا همکار توست تو کشاورزی می‌کنی خدا هم کشاورز است «أَ أَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ‌ام نَحْنُ الزَّارِعُونَ» (واقعه/64) تو عارت می‌شود بگویی زارعم خدا می‌فرماید من زارعم. برنامه این است که ما تحقیر شویم و به تحقیرهای خودشان ارزش بدهند.

«والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته»

Comments (0)
Add Comment