حجت الاسلام و المسلمین قرائتی و حجت الاسلام والمسلمین بهشتی مشاور ستاد اقامه نماز با رئیس حوزه علمیه و جمعی از مدیران حوزه های علمیه خراسان رضوی و رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه خراسان در عصر روز شنبه، دهم دیماه در دفتر حوزه علمیه خراسان رضوی دیدار و گفتگو کرد.
استاد قرائتی در این دیدار با اشاره به ضرورت حضور طلاب در مدارس، تبلیغ چهره به چهره را از سخنرانی میلیونی تاثیرگذارتر عنوان کرد.
وی با اشاره به آیه ۸۲ سوره نساء و تاکید بر تدبر در قرآن گفت: تفسیر قرآن واجب است و این آیه دارای دو توبیخ است و نبی مکرم اسلام در قیامت از قرآن و مهجوریت قرآن سخن خواهد گفت.
حجتالاسلام قرائتی گفت: حوزه های علمیه به طور جدی در خصوص اجرای برنامه های تفسیر برای طلاب ورود کنند و در مهجوریتزدایی قرآن هزینه کنند و طلابی فاضل در زمینه تفسیر قرآن را به جامعه تحویل دهند.
وی افزود: اگر اهل بیت در خصوص قرآن صحبت میکنند، مواردی است که مردم عادی آن را نمی فهمند و این به این معنا نیست که دیگران سراغ قرآن نروند و آن را تفسیر نکند.
مفسر قرآن کریم در ادامه تاکید کرد: طلاب حوزه علمیه به سراغ تفسیر قرآن بروند و مانند احکام که در بین نماز گفته می شود تفسیر قرآن هم به صورت کوتاه برای مخاطبین خود بیان کنند.
استاد قرائتی با اشاره به سفارش مقام معظم رهبری و تاکید معظم له بر اهمیت دادن به قرآن و تفسیر، افزود: در ارائه تفسیر قرآن باید از اقوال مختلف دوری کرد و باید قرآن و تفسیر آن را به صورت مداوم تکرار کنیم.
وی افزود: با توجه به کمی وقت و نزدیک بودن ماه مبارک رمضان تلاش کنید تا نهضت تفسیر قرآن راه اندازی شود و تا ماه رمضان برای جامعه هدف فعالیتهای خود را شروع کنید.
وی اظهار کرد: خوشبختانه تغییراتی در خصوص ارائه جلسات تفسیر در استان های مختلف صورت گرفته است، ولی باز هم نیاز به تقویت دارد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: روحانیون دانشگاه ها و مدارس، شیوه بیان معارف قرآن را آموزش ببینند و یک نفر عاشق و دلسوز خود را وقف تفسیر و قرآن کند به عنوان شخصی فاضل در اختیار قرآن باشد.
وی تصریح کرد: مهارت افزایی طلاب در دستور کار قرار بگیرد تا بتوانند پاسخگوی نیاز مردم باشند و در زمینههای مختلف مهارت کافی را داشته باشد.
استاد قرائتی در پایان با تاکید بر توجه ویژه به طلاب و دانشجویان در خصوص برگزاری دورههای آموزشی، گفت: تفسیر و قرآن را به نحوی بیان کنید که با سادگی و زیبایی برای مخاطبان شیرین باشد.
بنظر من پیش نمازان مساجد در این بحث از اولویت ویژه ای برخوردار هستند. و باید در این زمینه ایشان آموزش جدّی ببینند.