علل افزایش آمار طلاق

برنامه سمت خدا 9 آبان 1391

سوال – چرا در کشور ما آمار طلاق رو به افزایش است ؟

پاسخ – دلایل طلاق مختلف است. ما باید مشکل را در خودمان جستجو کنیم. ما باید بدانیم که وقتی ازدواج می کنیم باید کمی خودخواهی های مان را کم کنیم و از پوست خودمان بیرون بیاییم. اگر شما بخواهید دوتا شاخه را بهم جوش بدهید باید هر دو از پوست خودشان بیرون بیایند تا به یکدیگر جوش بخورند. بعضی ها از پوست خودشان بیرون نمی آیند و می گویند که پدر یا خانواده ی ما اینطور بوده است. کسی که می خواهد بچه ای که درحال غرق شدن است را نجات بدهد باید لخت بشود و به درون آب برود. پس ما باید از یک چیزهایی بگذریم. نداشتن گذشت ربطی به تحریم خارجی ندارد و مربوط به درون مان است. رئیس آموزش پرورش کاشان می خواست از مکتب خانه ی یکی از روستاهای اطراف کاشان دیدن کند و مجبورشد که مقداری از مسافت را با اسب طی کند. اتفاقا خادمی سر کلاس بود و داشت بچه ها را ساکت می کرد و در حال کشیدن چپق بود. مدیر به او خبر داد و او چپق خودش را نیمه خاموش کرد و در جیبش گذاشت. رئیس آموزش و پروش وارد کلاس شد و دید که دود فضا را پر کرده است و وقتی سوال کرد مدیر گفت که هیچ وقت اینطور نبوده است و این تصادفی است. روی میز خاکستر بود و وقتی رئیس از خاکستر روی میز سوال کرد مدیر گفت که هیچ وقت این طور نبوده است و امروز تصادفا این طور است. رئیس دید بوی کهنه سوخته می آید. ( چپق خاموش نشده بود و کت خادم در حال سوختن بود)و وقتی سوال کرد، مدیر گفت که این هم اتفاقی است. رئیس یکی از بچه ها را بلند کرد که از او سوال درسی بپرسد و اتفاق این بچه در درس ضعیف بود و مدیر به او اشاره کرد که بنشیند و شاگرد زرنگ را بلند کرد که درس جواب بدهد. رئیس وقتی خواست سوال کند به شاگر گفت که من به توگفتم بلند شو؟ شاگرد گفت: خیر، مدیر به من گفت که بلند شوم. رئیس گفت: این هم اتفاقی بوده است ؟

ما هم می گوییم که همه چیز تحریم خارجی است. آیا رحم به زن و شوهر تحریم خارجی است؟ در مورد مسائل زن و شوهر یکی می گوید که تقصیر مادرش است و یکی می گوید که تقصیر ماهواره است و. .. ولی هیچ کس سهم خودش را از مشکل نمی گوید. روایت داریم: کسی که بچه دارد باید بچه بشود. قرآن بر ما نازل شد یعنی پایین آمد تا انسان آنرا بفهمد. عروس و مادرشوهر باید تراشیده بشوند تا بهم پیوند بخورند.

قرآن می فرماید: اموال و اولاد شما فتنه است یعنی آزمایش است. همسر شما آزمایشی برای شما است. خدا بیست مرتبه فرموده است که من شما را آزمایش می کنم. مثلا خانمی به شوهرش می گوید: احمق و آقا می گوید که من با زنی که به شوهرش احمق می گوید نمی توانم زندگی کنم، این اشتباه است. شرها و خیرها وسیله ی آزمایش هستند. ممکن است که انسان یک شب درآمد سرشاری داشته باشد که از سود آن، خوابش نبرد و یک شب هیچ سودی نداشته باشد و از گرسنگی خوابش نبرد. این آزمایشات باید باعث رشد ما بشود. لیمو شیرین در لحظه ای شیرین است و بعد تلخ می شود ولی لیموترش است و از آن لیموناد شیرین درست می کنند. بعضی ها شیرین هستند ولی مثل لیموشیرین و ماندگار نیستند ولی بعضی ها ترش هستند ولی ماندگارند. امیرالمومنین می فرماید: لذتی که بعد از آن آتش است، لذت نیست. هیچ کدام از پیامبران همسرشان را طلاق نداده اند حتی داریم که همسر نوح و لوط خیانت (بی وفا بودن)کردند. بدترین حلال، طلاق است. روایت داریم: مغبوض ترین چیز نزد خدا طلاق است. شهید مطهری می فرمود: مرد درخانه حق حکومت دارد نه حق تحکم. حکومت یعنی چاره اندیشی یعنی ممکن است که آقا به خانم می گوید به فلان دلیل من صلاح نمی بینم که بافلانی رفت و آمد کنیم ولی تحکم یعنی اینکه مرد می گوید که چون من مرد هستم باید با فلانی رفت و آمد نکنیم و تو باید حرف مرا گوش بدهی. حکومت یعنی امر و نهی حکیمانه ولی تحکم یعنی امر و نهی قلدرانه. خدا جبار است و جبران می کند. اگر کسی تلخی از همسرش می بیند باید آنرا پای خدا بگذارد و بگوید: من برای رضای خدا صبر می کنم و خدا جبران می کند. درنماز عیدفطر می گوییم: و الجود و الجبروت.

در قرآن داریم که عده ای هستند که در حد این نیستند که خدا بر آنها صلوات بفرستد بنابراین خدا به پیامبر می فرماید که تو برآنها صلوات بفرست. قرآن می فرماید: صدقه را از آنها بگیر و به آنها صلوات بفرست. خدا می فرماید: کسانی که صبر می کنند خدا بر آنها صلوات می فرستد ولی کسانی که در خوشی ها صبر می کنند و به فقرا کمک می کنند پیامبر بر آنها صلوات می فرستد. ممکن است کسانی که در تلخی های زندگی شان صبر می کنند بچه هایشان به خیر برسند. یعنی بچه ی خوب و توفیقات نتیجه ی صبر است. پس بدانیم که خدا جبران می کند. در عیدقربان خدا به ابراهیم می گوید که بچه ات را بکش و ابراهیم از فرزندش دل کند و امتحان سربلند بیرون آمد. ما الان حال غذا پختن و خوردن میوه را نداریم و بجای آنها ساندویج و آبمیوه می خوریم. پدر من اگر یک تکه نان کوچک را در خاک می دید آنرا برمی داشت و روی بلندی می گذاشت و می گفت که من قحطی را دیده ام. در قرآن کلمه ی عسر دوازده تا است ولی کلمه ی یسر سی و شش تا است. گاهی ما تلخی های زندگی دیگران را نمی بینیم و فقط شیرینی های زندگی آنها را می بینیم. در قرآن داریم که همه می گفتند: خوش به حال قارون ولی وقتی قارون در گِل فرو رفت همه گفتند که خوب شد ما جای قارون نبودیم. یکی از دلایل اینکه ما از زندگی خودمان ناراضی نیستیم این است که فکر می کنیم دیگران تلخی ندارند. امیرالمومنین می فرماید: دنیا همراه با غصه است. پس همه ی زندگی ها تلخی دارد. یکی امروز تلخی دارد و یکی فردا. ما نباید غصه ی زندگی دیگران را بخوریم. سلیمان پیامبر از خدا خواست حکومتی داشته باشد که کسی در تاریخ نداشته باشد. پدر حضرت سلیمان پیامبر(داود) بود. هدهد به او گفت که من چیزی می دانم که تونمی دانی. ما نباید لحظه نگر باشیم.

سوال – صفحه ی 131 قرآن کریم را توضیح بفرمایید.

پاسخ – کسانی که در قیامت گرفتار دوزخ می شوند می گویند که اگر ما به دنیا برگردیم انسان خوب می شویم. خدا می فرماید:اگر شما برگردید باز همان انسان می شوید و به قول تان عمل نمی کنید. همه می گویند که خدایا اگر ما پولدار بشویم به فقرا کمک می کنیم ولی وقتی وضع مالی شان خوب می شود یادشان می رود. در غدیر خم مردم به علی تبریک گفتند و بیعت بستند ولی بعد جنگ جمل را راه انداختند. غدیرخمA  پر از شیرینی و تلخی است. در روز مباهله که قرارشد یهودیان و مسلمانان همدیگر را نفرین کنند همه گفتند که جان مان (زن و همسر) را بیاوریم و پیامبر علی، زهرا، حسین و حسن را آورد. علی جان پیامبر بود. خدا از مردم گِله می کند که به قول شان عمل نمی کنند.

در قرآن از حضرت ابراهیم خیلی تجلیل شده است و بیشتر پیامبران از نسل ابراهیم هستند و برکت ابراهیم برکت ویژه ای بوده است. در قرآن، کمالات حضرت ابراهیم را پشت سر هم می گوید و در آخر می فرماید که ابراهیم وفادار بود. حضرت ابوالفضل هم وفادار بود. خدایا ما را وفادار به اسلام نگه دار.

سوال – در عید غدیر چه توصیه ای دارید؟

پاسخ – نزدیک عیدغدیر است، بیایید از یکدیگر بگذرید. در عفو لذتی است که در انتقام نیست. عید غدیر عیدی بالاتر از عید نوروز است. یهودی ها می گویند که در قرآن شما آیه ای وجود دارد که برای یک روز چند کمال گفته شده است که اگر ما بودیم برای هر کدام از آنها عید می گرفتیم. خدا می فرماید: در این روز دین شما کامل شد،نعمت بر شما تمام شد و دشمنان ناامید شدند. امام رضا(ع) در روز عیدغدیر انگشتر هدیه می داد. اگر کسی با شما قهر است با او آشتی کنید یا دونقر را با هم آشتی بدهید. آشتی دادن بین دو نفر از هزاران نماز مستحبی بیشتر است. امام صادق(ع) پولی گذاشته بودند که اگر بین دو نفر بخاطر مسائل مادی جنگ بود، با آن پول صلح داده می شد. اگر شما می خواهید خدا به شما محبت کند باید دل تان را از کینه پاک کنید و عید غدیر بهترین روز برای آشتی دادن است. حدیث داریم که نیست از ما کسی که بیش از سه روز قهر کند.

خدایا به حق آبروی امیرالمومنین دل های ما را بی کنیه، روح ما را با سعه صدر، دید ما را وسیع و دل ما را مهربان قرار بده.

Comments (0)
Add Comment